Masterclass: Onderhandelen voor zorgaanbieders op 15 september 2016

Eldermans|Geerts organiseert in samenwerking met BOUFLegal in Health een 1-daagse masterclass “onderhandelen in de zorg”. In de ochtend wordt aandacht besteed aan de diverse fasen van het onderhandelingstraject, de belangrijkste aandachtspunten, het juridisch kader, onderhandelingsmodellen voor collectief optreden, mogelijke stappen bij vastzittende onderhandelingen, onderhandelingsstijlen en communicatie met de achterban. En vooral de do’s en don’ts.

In de middag worden vaardigheden in de praktijk gebracht en geoefend door de deelnemers. Ook wordt van tevoren door de deelnemers ingebrachte casuïstiek besproken en wordt ingegaan op vragen. Centraal staan veel voorkomende dilemma’s en het leren verplaatsen in de onderhandelingspartner aan de andere kant van tafel. Tot slot wordt gelegenheid geboden om ervaringen uit te wisselen.

Deze masterclass is voor het eerst gegeven op 30 juni 2016 en beoordeeld met een 8,3 vanwege de praktische insteek met toolkit, tips en tricks en praktijkoefeningen. Alle aanwezigen hebben aangegeven deze masterclass aan te bevelen. Vanwege dit succes wordt de masterclass opnieuw gegeven op 15 september 2016.

Lex Geerts is actief als zorgmakelaar en zijn kantoor begeleidt meer dan 3.000 zorgaanbieders en zorginstellingen in onderhandelingen. Loubna Boufrach van BOUFLegal in Health is thought leader in de zorg, is actief op landelijk niveau en heeft veel ervaring met onderhandelingen voor grote organisaties binnen de zorg. De gezamenlijke kennis en ervaring is van grote waarde voor al diegenen die met onderhandelingen in de zorg te maken hebben, zowel zorgverkopers als zorginkopers.

Doelgroep

De masterclass is bestemd voor iedereen die te maken heeft of krijgt met onderhandelingen binnen de zorg, of het nou gaat om onderhandelingen met verzekeraars, gemeenten of professionals in de zorg. Ervaring met onderhandelingen is geen vereiste, maar wel gewenst. Het tempo ligt hoog.

Drie redenen waarom u deze masterclass niet mag missen:

 • opdoen van specifieke kennis over de juridische aspecten van onderhandelingen in de zorg;
 • informatie over in’s en out’s van collectief onderhandelen;
 • tips en tricks op basis van praktijkervaring.

Programma:

09.00 – 09.30 uur     Ontvangst met koffie en gebak

09.30 – 12.30 uur     Theorie

 •  tijdlijn contracteerproces en aandachtspunten
 •  juridisch kader contracteerproces
 •  collectief onderhandelen, wat mag wel en niet
 •  stadia van onderhandelen
 •  communicatie met de achterban en verwachtingenmanagement
 •  onderhandelingsstijlen
 •  do’s en don’ts

12.30 – 13.30 uur          Lunch, met mogelijkheid van boswandeling

13.30 – 17.00 uur          Praktijk & dilemma’s

 • bespreking ingebrachte casuïstiek
 • praktijkoefeningen en dilemmatraining
 • uitwisseling ervaringen
 • beantwoording vragen
 • samenvatting leerstof en 10 vuistregels om mee naar huis te nemen

17.00 uur                         Sluiting

De masterclass wordt georganiseerd op donderdag 15 september 2016 in The Lodge aan de Driebergseweg 16C in Zeist, vlakbij station Driebergen-Zeist en de afrit van de A12. Er is voldoende parkeergelegenheid. De kosten bedragen € 575,00 exclusief BTW en € 540,00 exclusief BTW bij aanmelding van 2 of meer personen uit dezelfde organisatie. Dit is inclusief koffie/thee/lunch/aperitief en documentatiemateriaal dat ook digitaal ter hand wordt gesteld. Voorts ontvangen de deelnemers het zojuist verschenen naslagwerk : “Onderhandelen in de eerste lijn”.

Annuleringsbeleid

U kunt bij verhinderingen een vervanger sturen. Annuleringen tot 7 dagen voor de masterclass zijn kosteloos. Daarna wordt 50% in rekening gebracht.

Breng uw eigen casus in

Het is de bedoeling dat de deelnemers voorafgaand aan de cursus zelf vragen in casuïstiek inbrengen zodat de cursus aansluit bij de behoefte en ook interactie plaats vindt. U kunt uw casus en vragen sturen naar masterclass@eldermans-geerts.nl.

Aanmelden

Organisatie

Heer/mevrouw + Voorletters

Achternaam

Functie

Straatnaam + Huisnummer

Postcode

Plaats

Uw e-mail

Telefoonnummer