Zorginkoopbeleid 2016 Logopedie

In het wetsvoorstel met betrekking tot de wijziging van artikel 13, dat inmiddels door de Eerste Kamer is verworpen, was de verplichting van zorgverzekeraars om de contouren van het inkoopbeleid voor het komende jaar op 1 april te publiceren. Ondanks dat ze nu nog niet wettelijk verplicht zijn om dat te doen, hebben de verzekeraars besloten die contouren per 1 april te schetsen via een door ZN ontwikkeld format. Daarmee geven de zorgverzekeraars – de één meer dan de ander – alvast informatie over hetgeen wij kunnen verwachten in de overeenkomsten voor 2016. Vooral hoofdlijnen.

Hieronder treft u een overzicht aan van het zorginkoopbeleid per zorgverzekeraar. Voor onze zorgmakelaar klanten hebben wij dit beleid per verzekeraar geanalyseerd en in een kort overzicht samengevat. Daarnaast voeren wij op dit moment diverse gesprekken met verzekeraars waarin zij meer duidelijkheid geven over hun plannen voor 2016 en daarna. Onderstaand vindt u het zorginkoopbeleid voor 2016 per verzekeraar:

Achmea

CZ

De Friesland

DSW

Eno (Alleen voor kerngebied Deventer en omstreken)

Menzis

Multizorg VRZ

VGZ

Zorg en Zekerheid

Bent u logopedist en geïnteresseerd in nadere informatie over onze dienstverlening als zorgmakelaar, neem dan gerust contact met ons op telefonisch: 030-2332218 of per e-mail: logopedie@eldermans-geerts.nl.