MENUMENU
Eldermans | Geerts Advocaten
Juridisch specialist voor de zorg

Europese Dag van de Privacy

Want daar maken we ons toch wel (een beetje) zorgen om.

Hoewel de zinssnede ‘’Ik heb niets te verbergen’’ vaak wordt gebruikt in Nederland, blijkt dit toch niet helemaal waar. Een pincode of medisch dossier houden mensen meestal toch wel voor zichzelf. Uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens blijkt dan ook dat 94% zich zorgen maakt om de bescherming van persoonsgegevens. Goed om hier tijdens de Europese Dag van de Privacy even bij stil te staan.

Voor veel mensen blijft het bij zich zorgen maken. Maar 12% van de ondervraagden heeft ooit van zijn of haar privacyrechten gebruik gemaakt. Dit betekent overigens niet dat mensen niets doen als de privacyrechten geschonden zijn. 62% neemt na een schending wel degelijk contact op met de betreffende organisatie.

Waarbij de ondervraagden ook zeker goed opletten bij zorginstellingen. 67% van de ondervraagden maakt zich zorgen over de bescherming van persoonsgegevens bij zorginstellingen. Dit is ook niet gek, gelet op de gevoeligheid van de gegevens. De verwachting is dan ook dat betrokkenen steeds mondiger worden en scherper zullen letten op hun persoonsgegevens. Het is verstandig om je hier als organisatie op voor te bereiden.

Klik hier voor het volledige onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Opleiding Functionaris Gegevensbescherming

Binnen één cursusdag van start als deskundige FG in de zorg? Dat kan! Meld u aan voor één van onze opleidingsdagen. 

Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief