Kennisseminar: Aanbesteding: waar moet je op letten?

7 juli 2022

Er is veel te doen geweest over het aanbesteden in de zorg. Is dit nu wel of niet verplicht? Kan een gemeente er ook voor kiezen om een bepaalde dienst te subsidiëren? Zelfs op landelijk niveau is inmiddels veel aandacht besteed aan deze vragen. Wanneer eenmaal de keuze is gemaakt voor een aanbestedingsprocedure volgt vaak een intensief inschrijvingstraject waarin u bedacht dient te zijn op de eisen die gemeenten stellen en de regels die daarvoor gelden. Als zorgaanbieder is het daarbij van belang scherp te krijgen waar precies de behoefte ligt van de inkopende gemeente.

In het kennisseminar van 13 september 2022 wordt op een begrijpelijk en toegankelijke manier inzicht gegeven in de belangrijkste aandachtspunten en regels die voor u als zorgaanbieder gelden bij aanbestedingen in het sociale domein. Aan bod komen in ieder geval:

  • een uitleg over de aanbestedingsplicht;
  • de verschillende soorten aanbestedingsprocedures die gemeenten bij het inkopen in het sociale domein (kunnen) volgen;
  • de belangrijkste aandachtspunten die bij de inschrijf- en gunningsfase gelden;
  • de grenzen die op grond van het mededingingsrecht gelden bij het samenwerken bij aanbestedingen; en
  • de nodige tips en tricks.

Het bovenstaande wordt toegelicht aan de hand van recente ontwikkelingen en de laatste stand van zaken in de jurisprudentie ten aanzien van aanbestedingen in het sociale domein. Dit seminar is handig voor alle zorgaanbieders die te maken hebben met inkoopprocedures bij gemeenten en die hun actuele kennis over het aanbestedingsrecht op peil willen houden.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt plaats op 13 september 2022 vanaf 16.00 uur. Sprekers zijn Karik van Berloo en Joep Duijzings. Deelname is kosteloos.

Wij organiseren dit kennisseminar gelijktijdig digitaal én in onze seminarruimte achter ons kantoor aan de Driebergseweg 16C, 3708 JB Zeist. In het aanmeldformulier kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat: digitale aanwezigheid of fysieke aanwezigheid in Zeist. Afhankelijk van de aanmeldingen en de opgegeven voorkeuren kunnen wij besluiten het kennisseminar geheel online te verzorgen.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Kennisseminar 13 september 2022 - Aanbesteding: waar moet je op letten?
Wilt u fysiek of digitaal aanwezig zijn bij dit kennisseminar?
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief