Whitepaper: 30 juridische do’s and don’ts voor de zorgsector

25 juni 2019

Wij hebben voor u een handig juridisch overzicht van 30 belangrijke do’s and don’ts samengesteld. 10 do’s and don’ts bij (materiële) controles door de zorgverzekeraar, 10 bij samenwerken in de zorg en 10 bij hoe om te gaan met toezichthouders.

Formele en materiële controles
Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht te controleren of de zorg rechtmatig en doelmatig is verleend. Om dit vast te stellen voeren zorgverzekeraars formele en materiële controles uit bij zorgaanbieders. Weet u wat u moet doen als een zorgverzekeraar op de stoep staat?

Samenwerken in de zorg
Alle organisaties die goederen of diensten aanbieden zijn ondernemingen en ondernemingen zijn onderworpen aan de mededingingsregels. Omdat zorginstellingen zorg aanbieden, geldt ook voor hen het mededingingsrecht. Waar moet u op letten?

Toezichthouders
Een goede kwaliteit van zorg, waaronder begrepen een goede werking van de Nederlandse zorgmarkt, is geborgd door wet- en regelgeving. Maar dat betekent ook dat een toezichthouder actief moet zijn om toezicht te houden op deze regelgeving.

Laat uw gegevens achter en ontvang de whitepaper in uw mailbox.

  Door het invullen van dit formulier ga ik ermee akkoord dat Eldermans Geerts contact met mij op mag nemen en meld ik mij tevens aan voor de nieuwsbrief.

  Deel dit verhaal:

  Heeft u vragen over dit onderwerp?

  Neem dan contact met ons op via:

  030-2332218
  post@eldermans-geerts.nl

  Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

  Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
  Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
   Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief