Whitepaper: 30 juridische do’s and don’ts voor de zorgsector

25 juni 2019

Wij hebben voor u een handig juridisch overzicht van 30 belangrijke do’s and don’ts samengesteld. 10 do’s and don’ts bij (materiële) controles door de zorgverzekeraar, 10 bij samenwerken in de zorg en 10 bij hoe om te gaan met toezichthouders.

Formele en materiële controles
Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht te controleren of de zorg rechtmatig en doelmatig is verleend. Om dit vast te stellen voeren zorgverzekeraars formele en materiële controles uit bij zorgaanbieders.

Samenwerken in de zorg
Alle organisaties die goederen of diensten aanbieden zijn ondernemingen en ondernemingen zijn onderworpen aan de mededingingsregels. Omdat zorginstellingen zorg aanbieden, geldt ook voor hen het mededingingsrecht.

Toezichthouders
Een goede kwaliteit van zorg, waaronder begrepen een goede werking van de Nederlandse zorgmarkt, is geborgd door wet- en regelgeving. Maar dat betekent ook dat een toezichthouder actief moet zijn om toezicht te houden op deze regelgeving.

Laat uw gegevens achter en ontvang de whitepaper in uw mailbox.

Whitepaper: 30 juridische do's and don'ts voor de zorgsector
Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief