Ondersteuning bij zorgcontractering

De toenemende professionaliteit bij zorginkoop door zorgverzekeraars brengt met zich mee dat ook zorginstellingen bij contractonderhandelingen steeds professioneler moeten worden. Zo moeten de juridische aspecten van onderhandelingen in beeld zijn en goed worden ingevuld. Ondersteuning bij zorgcontractering is dan van groot belang.

In Nederland wordt een overeenkomst niet alleen door de letterlijke tekst bepaald, maar ook door wat partijen over en weer van elkaar mogen verwachten, de deskundigheid waarover partijen beschikken en omstandigheden van het geval, zoals toezeggingen of uitspraken in het overleg, bijvoorbeeld via mail-verkeer.

Wij zien regelmatig dat gesprekken in het kader van onderhandelingen niet, eenzijdig of gebrekkig worden vastgelegd. Goede vastlegging is echter cruciaal. Het goed vastleggen van het besprokene en het duiden van de juridische consequenties kunnen later problemen voorkomen, bijvoorbeeld in het kader van materiële controles en discussies over omzetplafonds. Goede vastlegging gaat verder dan onderhandelingsvaardigheden.

Wij bieden zorgaanbieders en instellingen de mogelijkheid om zich in het contracteerproces door ons te laten begeleiden, hetzij op de achtergrond of door mee te gaan bij cruciale onderhandelingen. Een geringe investering kan forse financiële voordelen met zich brengen.

Meer informatie over ondersteuning bij zorgcontractering?

Neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat wij kunnen aangeven wat wij bij zorgcontractering voor u kunnen betekenen.

  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief