Samenwerking tussen zorgaanbieders, er is veel over te zeggen, zelfs al zijn deze aanbieders in beginsel concurrenten. Middels samenwerking kun je kennis vergaren en delen en voorkomen dat ieder voor zich het wiel gaat uitvinden, waar dat efficiënter gezamenlijk kan en mag.
Vandaag de dag zijn er al diverse regionale samenwerkingsvormen tot stand gekomen. Bijvoorbeeld zorggroepen van huisartsen die integrale zorg verlenen op het gebied van chronische aandoeningen. Of samenwerkingsvormen in het kader van een dienstenstructuur. Vaak zijn deze samenwerkingsvormen monodisciplinair. Maar integrale zorg dwingt marktpartijen ook om multidisciplinair te gaan samenwerken, bijvoorbeeld in de geboortezorg, waar verloskundigen, gynaecologen en kraamzorg vanaf 2017 gezamenlijk integrale producten moeten ontwikkelen.
Eldermans|Geerts heeft een aanpak ontwikkeld om regionale partijen in de zorg op heldere wijze voor te lichten en keuzes voor te houden om te komen tot een goede samenwerkingsvorm. Een belangrijk onderdeel hiervan is een Zorghub.
Wilt u weten wat de voordelen van regionale samenwerking zijn en waarom een Zorghub zo interessant is om toe te passen? Vraag hieronder de whitepaper regionale samenwerking in een zorghub aan.