Whitepaper: Dwang in de Zorg; het nieuwe wettelijke kader

Whitepaper Dwang in de Zorg

Op 1 januari 2020 zijn twee nieuwe wetten in werking getreden ter vervanging van de Wet Bijzondere opname psychiatrische ziekenhuizen (Wet Bopz): de Wet zorg en dwang (Wzd) en de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz).

Met de inwerkingtreding van de Wzd en de Wvggz is de wetgeving ten aanzien van dwang in de zorg aanzienlijk gewijzigd. Zo is het bijvoorbeeld (onder bepaalde voorwaarden) op basis van de Wzd en de Wvggz ook mogelijk dat onvrijwillige zorg in de ambulante setting wordt verleend. Ambulante zorgaanbieders die voorheen weinig te maken hadden met onvrijwillige zorg kunnen nu geconfronteerd worden met de verplichtingen die voortvloeien uit de Wzd en de Wvggz. Het is daarom van belang dat zorgaanbieders op de hoogte zijn van deze verplichtingen en de uitgangspunten van de wetgeving.

Deze whitepaper gaat in op de kernelementen van de Wzd en de Wvggz en biedt zorgaanbieders een goede basis bij de oriëntatie en eventuele implementatie van deze wetgevingen.

Vraag de whitepaper aan

Vul onderstaand formulier in en ontvang de whitepaper direct.

  Door het invullen van dit formulier ga ik ermee akkoord dat Eldermans Geerts contact met mij op mag nemen en meld ik mij tevens aan voor de nieuwsbrief.

  e-learning-Wet_zorg_en_dwang_Wet_verplichte_ggz

  0
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
   Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief