Actualiteiten seminar: AVG en Materiële controle

10 juli 2018

De AVG roept veel (praktische) vragen op bij zorgaanbieders. Gegevens die voorheen zonder daar al teveel over na de denken in het kader van een klanttevredenheidsonderzoek werden aangeleverd, worden ineens kritisch bekeken. Ook wordt ineens kritisch gekeken met wie welke gegevens gedeeld mogen worden en wat er eigenlijk op de factuur mag staan. En dan natuurlijk de vraag of u een Functionaris Gegevensbescherming moet hebben?

Waar nog minder aandacht voor is: hoe verhoudt de AVG zich eigenlijk met de bevoegdheden van zorgverzekeraars in het kader van materiële controles? Is daarin nog wat gewijzigd of niet? Wat zijn eigenlijk de eisen waar u in het kader van een controle aan moet voldoen?

Op 10 juli a.s. zal in een 2 uur durend seminar stil gestaan worden bij zowel de belangrijkste vragen die de AVG oproept (deze vragen zullen ter plekke zoveel mogelijk beantwoord worden). Daarnaast zal kort uiteengezet worden wat onder de AVG de spelregels zijn waar u rekening mee moet houden bij een controle door de zorgverzekeraar. Ook zal worden stilgestaan bij het wetsvoorstel Wet bevorderen samenwerking en rechtmatige zorg dat ter consultatie voor ligt.

Inloop vanaf 15.45 uur. Duur seminar 16.00 – 18.00 uur.

Locatie

‘The Lodge’

Eldermans|Geerts Advocaten
Driebergseweg 16c
3708 JB Zeist
030-2332218

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief