Kennisseminar: Governance eenvoudig uitgelegd

6 juli 2022

Goed bestuur en toezicht is van belang voor kwaliteit en continuïteit van elke onderneming. Dat geldt zeker voor de zorg, waar tekortschieten van goed bestuur grote consequenties voor patiënten kan hebben.

Vanuit de politiek komt steeds luider de roep om grip te krijgen op goed bestuur via regelgeving. De Wet toetreding zorgaanbieders vanaf 1 januari 2022 is daarvan een voorbeeld. Maar er is meer op komst. Zo is aangekondigd een Wetsvoorstel Bevorderen Samenwerking Rechtmatige Zorg met als doel zorgfraude aan te pakken. Ook is er een Wetsvoorstel Bevorderen Contracteren om in deelsectoren de hinderpaal uit te schakelen en daarnaast is er het nodige te doen op het gebied van de WNT, het Persoonsgebonden budget, de Jeugdwet en het WMO Toezicht. Los daarvan  heeft ook de Wet Bestuur en Toezegging Rechtspersonen per 1 juli 2021 consequenties voor het toezicht. Tenslotte bevat de Governancecode Zorg 2022 normen voor toezicht.

Alle regelgeving rondom governance maken overzicht moeilijk. In dit kennisseminar zetten wij de regels op een rijtje en behandelen wij de voornaamste onderwerpen. Ook geven wij concrete tips om goed bestuur vorm te geven. Voor elke zorgorganisatie een must.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt online plaats op 14 maart 2023 vanaf 16.00 uur. Sprekers zijn Vivian Slotboom en Elize Breugem. Deelname is kosteloos.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Kennisseminar 14 maart 2023 - Governance eenvoudig uitgelegd
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief