Kennisseminar: Inzageverzoeken in de zorg

1 januari 2024

In dit webinar staan we stil bij inzageverzoeken die door patiënten kunnen worden gedaan in de zorg. Zo gaan we in op het inzageverzoek op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de aandachtspunten die daarvoor gelden.

Hoe moet worden omgegaan met een dergelijk verzoek? Daarnaast wordt stilgestaan bij het inzageverzoek op grond van de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst. Meer specifiek wordt daarbij toelichting gegeven over een, zo blijkt uit de praktijk, vaak lastig punt: het inzageverzoek van een nabestaande. Ook wordt relevante jurisprudentie besproken, zodat handvatten worden geboden aan zorginstellingen voor het behandelen van inzageverzoeken.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt online plaats op 8 oktober 2024 om 15:00 uur.  Sprekers zijn Christien Zonnenberg en Astrid Kiewiet.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Kennisseminar 8 oktober 2024 - Inzageverzoeken in de zorg
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief