Kennisseminar: Medezeggenschap in de zorg

1 januari 2024

Medezeggenschap in de zorg

Bij het leveren van goede zorg staat meer en meer de behoefte van zowel de cliënt als de zorgverlener centraal. De medezeggenschap van cliënten ten aanzien van besluiten die hen aangaat, wordt van groot belang geacht. Ook de invloed van werknemers in de zorg wordt steeds groter, bijvoorbeeld door een recente wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (de “Wkkgz”) op dit punt. Cliënten en medewerkers moeten de mogelijkheid hebben individueel hun mening te kunnen geven, maar ook als collectief via een cliëntenraad of ondernemingsraad invloed kunnen uitoefenen op de besluitvorming binnen een zorgorganisatie.

In dit webinar bespreken wij de verplichtingen die voor zorgaanbieders gelden. Wij gaan onder meer in op de volgende onderwerpen:

  • De wettelijke kaders voor medezeggenschap
  • De rechten en plichten van cliëntenraden en ondernemingsraden
  • De invloed van medezeggenschap op beleidsbeslissingen
  • Praktische tips voor zorgaanbieders

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt online plaats op 14 januari 2025 om 15:00 uur.  Sprekers zijn Elize Breugem en Vivian Slotboom.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Kennisseminar 14 januari 2025 - Medezeggenschap in de zorg
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief