Kennisseminar: Nieuwe bekostiging GGZ: Zorgprestatiemodel (o.a. effecten contractering)

10 juli 2021

Het jaar 2022 heeft de nodige veranderingen in petto voor de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg. Per 1 januari zullen de huidige bekostigingsmodellen in de GGZ en forensische zorg worden vervangen door het Zorgprestatiemodel (ZPM). Zorgaanbieders, brancheorganisaties, de NZa en zorgverzekeraars zijn sinds 2019 druk met het ontwerpen en nader concretiseren van deze volledig nieuwe systematiek.

Wat verandert er zoal?

De bekostigingsschotten tussen basis en specialistische GGZ zullen formeel komen te vervallen, en er zal niet meer met trajectfinanciering worden gewerkt. In plaats daarvan zal er per consult worden gedeclareerd. Het is de bedoeling dat de invoering van het ZPM onder meer leidt tot een verlaging van de administratieve lasten voor zorgaanbieders en verbeteringen op het gebied van de transparantie van facturen en declaraties van geleverde zorg.

Voor GGZ-aanbieders is het zaak om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan en scherp voor ogen te hebben welke consequenties de invoering van het ZPM voor de bedrijfsvoering kan hebben.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt digitaal  plaats op dinsdag 23 november 2021 om 16:00 uur.  Sprekers zijn Joep Duijzings, Céline Peersman, Karik van Berloo.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit kennisseminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars of meld u hier aan voor de nieuwsbrief om informatie te krijgen over aankomende seminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief