Kennisseminar: Nieuwe bekostiging GGZ: Zorgprestatiemodel (o.a. effecten contractering)

10 juli 2021

Het jaar 2022 heeft de nodige veranderingen in petto voor de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg. Per 1 januari zullen de huidige bekostigingsmodellen in de GGZ en forensische zorg worden vervangen door het Zorgprestatiemodel (ZPM). Zorgaanbieders, brancheorganisaties, de NZa en zorgverzekeraars zijn sinds 2019 druk met het ontwerpen en nader concretiseren van deze volledig nieuwe systematiek.

Wat verandert er zoal?

De bekostigingsschotten tussen basis en specialistische GGZ zullen formeel komen te vervallen, en er zal niet meer met trajectfinanciering worden gewerkt. In plaats daarvan zal er per consult worden gedeclareerd. Het is de bedoeling dat de invoering van het ZPM onder meer leidt tot een verlaging van de administratieve lasten voor zorgaanbieders en verbeteringen op het gebied van de transparantie van facturen en declaraties van geleverde zorg.

Voor GGZ-aanbieders is het zaak om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan en scherp voor ogen te hebben welke consequenties de invoering van het ZPM voor de bedrijfsvoering kan hebben.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt plaats op dinsdag 23 november 2021 om 16:00 uur.  Sprekers zijn Joep Duijzings, Céline Peersman, Karik van Berloo .

Wij organiseren dit kennisseminar gelijktijdig digitaal én in onze seminarruimte achter ons kantoor aan de Driebergseweg 16C, 3708 JB Zeist. In het aanmeldformulier kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat: digitale aanwezigheid of fysieke aanwezigheid in Zeist. Afhankelijk van de aanmeldingen en de opgegeven voorkeuren kunnen wij besluiten het kennisseminar geheel online te verzorgen.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Kennisseminar 23 november 2021 - Nieuwe bekostiging GGZ: Zorgprestatiemodel (o.a. effecten contractering)
Wilt u fysiek of digitaal aanwezig zijn bij dit kennisseminar? *
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief