Seminar: Actualiteiten Wmo

1 mei 2019

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015 bestaat inmiddels al enkele jaren. Voor de uitvoering van deze wet dragen de gemeenten zorg. De Wmo-praktijk heeft de afgelopen jaren een aantal interessante juridische vragen laten zien en ook een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Zo heeft onder meer de invoering en toepassing van de AMvB reële kostprijs de nodige vragen opgeworpen en leidt het geïntensiveerde toezicht door gemeenten op de kwaliteit van zorg en besteding van gelden tot nieuwe inzichten in de positie van zorgaanbieders. Ook het onderscheid dat tussen pgb-aanbieders en aanbieders die natura-zorg leveren bestaat, blijkt van invloed te zijn op deze vragen en ontwikkelingen. Kortom, een mooi moment om nu na 4 jaar Wmo de balans op te maken en om te kijken waar wij staan en wat er op ons af gaat komen.

Het aankomend seminar zal daarom volledig in het teken staan van de actualiteiten binnen de Wmo. Recente ontwikkelingen op het gebied van de contractering met gemeenten (waaronder de toepassing van de AMvB reële kostprijs), toezicht en handhaving en domeinafbakening tussen de Wmo enerzijds en de Wlz en Zvw anderzijds blijven daarbij niet onbesproken.

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 11 juni 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief