Zorgseminar: Benchmarks in de zorg

15 januari 2020

In de zorg wordt steeds vaker gesproken over benchmarks. Maar wat is een benchmark eigenlijk en wat kunt u ermee als zorgaanbieder?

Een benchmark is een vergelijkingsinstrument. Hiermee kunnen prestaties van verschillende zorgaanbieders in dezelfde sector met elkaar worden vergeleken. De vergelijking gebeurt aan de hand van de beschikbare data. Met een dergelijke vergelijking kan worden bezien welke verschillen er zijn in de kwaliteit van de geleverde zorg. Hiermee kan, onder andere, een inzicht worden gegeven in de eigen prestaties ten opzichte van andere zorgaanbieders. Oftewel een benchmark kan dus een mooi middel zijn voor kwaliteitsverbetering als de zorgaanbieder weet hoe die het kan inzetten.

In het seminar van 11 februari 2020 zal onder andere worden stilgestaan bij de volgende vragen:

  • Wat betekent een benchmark in de zorg en welke kansen en bedreigingen bestaan er?
  • Eigen benchmarks ontwikkelen: hoe doet u dat?
  • Wat doen zorgverzekeraars met benchmarks?
  • Welke mogelijkheden heeft u als zorgaanbieder met betrekking tot benchmarks, bijvoorbeeld in onderhandelingen?
  • Welke rol speelt big data bij benchmarks?

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 11 februari 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers zijn Nina Amini Abyaneh en Ralph Tak. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Zorgseminar 11 februari 2020 - Benchmarks in de zorg
Bent u zorgverlener? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief