Seminar: Omgang met Raden van Toezicht en cliëntenraden

28 februari 2017

Als bestuurder van een (zorg)organisatie heeft u te maken met verschillende partijen binnen uw organisatie aan wie u verantwoording dient af te leggen. Denk daarbij aan de cliëntenraad en de Raad van Toezicht die u op de hoogte moet houden van het reilen en zeilen van de instelling. Daar komt bij dat de inzichten over wat moet worden verstaan onder “good governance” voortdurend aan verandering onderhevig zijn. Veldpartijen proberen deze inzichten en de “best practices” te verzamelen en te documenteren. Dat resulteert in ondertussen in een aardig pakket aan regels. Ook de Zorgbrede Governancecode wint aan terrein en steeds meer instellingen zijn gehouden – bijvoorbeeld op basis van de overeenkomst met de zorgverzekeraar – te handelen volgens de bepalingen uit deze code. De code uit 2010 is inmiddels achterhaald, want per 1 januari 2017 zal de code in een nieuwe vorm in werking treden.

Het kennisseminar wordt verzorgd door de heer drs. H. (Huub) Wieleman en twee advocaten van Eldermans|Geerts. Huub Wieleman is Lid van de Raad van Bestuur/CFO van de Reinier Haga Groep van ziekenhuizen. Hij is bij de KNVB lid van de Raad van Toezicht Amateurvoetbal en tevens lid van het Bondsbestuur. Voorheen was de heer Wieleman partner in een accountantskantoor en voorzitter van de NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants).

Waar de advocaten met name in zullen gaan op de inrichting van uw organisatie, de verplichting om al dan niet een Raad van Toezicht of cliëntenraad in te stellen en de omgang met deze partijen, waarbij de Zorgbrede Governancecode 2017 als rode draad door de bijeenkomst zal lopen, zal de heer Wieleman voornamelijk ingaan op zijn ervaringen vanuit de praktijk. Wat maakt goed bestuur en wat maakt vervolgens goed toezicht? Wie gaat waarover? Wat gaat er mis? Welke rol spelen de voorzitter van de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht hierin? Hoe wordt de cliëntenraad een krachtige partij voor het bestuur? U bent in de gelegenheid om eigen ervaringen voor te leggen.

Het belooft een interessante middag te worden!

Datum

28 februari 2017 – 16.00 tot 18.00 uur

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief