Seminar: Polisvoorwaarden in de praktijk

20 november 2018

Naast de contracten die tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders worden gesloten, worden de afspraken die zorgverzekeraars met hun verzekerden maken steeds belangrijker voor de zorgaanbieders. In de polisvoorwaarden of verzekeringsvoorwaarden wordt namelijk geregeld wanneer een verzekerde recht heeft op (de vergoeding van kosten van) zorg en steeds vaker merken wij dat verzekeraars daar beperkingen in opnemen. Denk daarbij aan voorafgaande toestemming, verwijzingen en beperking in wie de zorg mag leveren. Daarnaast worden er in de polisvoorwaarden steeds vaker bepalingen opgenomen over de declaratiemethodieken; het al dan niet toestaan van de Akte van Cessie.

De ervaring leert dat verzekerden niet altijd even goed op de hoogte zijn van de voorwaarden die daarin zijn opgenomen. Van zorgaanbieders wordt daarom verwacht dat zij op hoofdlijnen op de hoogte zijn van de voorwaarden en beperkingen.

Daarom organiseert Eldermans|Geerts op 11 december 2018 dit gratis seminar waarin u wordt bijgepraat over de polisvoorwaarden in de praktijk.

Tijdens dit seminar wordt stilgestaan bij uw rechten en plichten en zullen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • Welke plicht heb ik als zorgaanbieder?
  • Welke ruimte hebben verzekeraars om voorwaarden te stellen in de polisvoorwaarden?
  • Wat betekent het als zorg wordt verleend die niet valt onder de dekking van de verzekering?

Daarnaast zullen wij aan de hand van enkele voorbeelden inzicht geven waar u op moet letten en wat dit betekent voor 2019!

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 11 december 2018 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist.

Gelieve bij de inschrijving aan te geven in welke zorgsoort u specifiek geïnteresseerd bent.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief