Zorgseminar: Starten van een zorgonderneming

6 december 2019

De ontwikkelingen in de zorg, de marktgroei en het ondernemerschap van vele zorgverleners zorgen voor nieuwe aanbieders op de markt. Vaak wordt klein begonnen, maar kan een eenmanszaak uitgroeien tot een onderneming met veel personeel. Daarnaast zoeken zorgverleners elkaar ook in samenwerking op. Op onderdelen van zorg worden nieuwe initiatieven ontplooid en in de markt gezet.

Het starten van een zorgonderneming vraagt de nodige voorbereiding en aandacht. Het is niet hetzelfde als het beginnen van een bedrijf buiten de zorg. Voor zorgverleners gelden specifieke regels. Deze regels worden ook gehandhaafd. Daarbij heb je te maken met in- en externe stakeholders. Denk aan een cliëntenraad, raad van toezicht, ondernemingsraad, zorgverzekeraars, gemeenten, toezichthouders. Ieder heeft zo zijn eigen rechten maar ook plichten.

In het seminar “Starten van een zorgonderneming” van 14 januari 2020 informeerden wij u over:

  • Structuur van zorgorganisaties (de mogelijkheden en voor- en nadelen);
  • Governancecode Zorg;
  • Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen;
  • Wet toelating zorginstellingen (Wtzi);
  • Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Wanneer heeft u een cliëntenraad nodig en/of een Raad van Toezicht? Wanneer is een toelating nodig op grond van de Wtzi? Aan welke vereisten moet de organisatie voldoen in het kader van de Wkkgz? En welke structuur past nu bij een startup? Allemaal vragen die tijdens het seminar aan de orde zijn gekomen.

Datum en aanmelden

Het seminar vond plaats op 14 januari 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief