Seminar: Waardegerichte zorginkoop

1 januari 2019

Uitkomstfinanciering, prestatiebekostiging, waardegedreven zorg en benchmarks.

In toenemende mate zien wij dat zorgverzekeraars met varianten hiervan experimenteren. Het gevolg daarvan is dat veel zorgaanbieders hier vragen over stellen. In de praktijk blijkt veel onduidelijkheid te bestaan over dit onderwerp met name ten aanzien van de afrekeningssystematiek. Binnen de zorgsoorten waar op dit moment geëxperimenteerd wordt met een vorm van uitkomstfinanciering zien wij dat bij zorgaanbieders het gevoel bestaat dat appels met peren worden vergeleken. Zorgaanbieders die voor hun gevoel en volgens de beroepsrichtlijnen goed presteren worden afgerekend alsof zij dat niet doen. Wat kunt – misschien zelfs moet – u doen om hier meer grip op te krijgen?

In het seminar van 12 februari 2019 wordt op deze vraag ingegaan. Onder meer wordt stil gestaan bij de volgende zaken:

  • Wat betekent uitkomstgerichte financiering precies voor u als zorgaanbieder?
  • Aan welke eisen zou een instrument om de waarde van zorg te meten, moeten voldoen?
  • Wat kunt u doen om meer grip te krijgen op de manier waarop u met andere zorgaanbieders wordt vergeleken?

Het seminar zal een platform bieden voor discussies over dit thema, waarbij de mogelijkheid bestaat te leren van andere domeinen in de zorg.

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 12 februari 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Deelname is kosteloos, maar de plaatsen zijn beperkt.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief