Zorgseminar: Zorginkoopbeleid zorgverzekeraars

27 juni 2019

Sinds 2016 zijn zorgverzekeraars, op basis van de NZA regelgeving, verplicht om elk jaar op uiterlijk 1 april het zorginkoopbeleid voor het komende jaar of de komende jaren op diverse gebieden van de zorg te publiceren.

Sinds de invoering van deze verplichting nemen verzekeraars dit steeds serieuzer. Waar in het verleden sprake was van wollige, redelijk abstract geformuleerde, beleidsuitgangspunten, worden deze steeds concreter. En dat beperkt ook de verzekeraars in de ruimte om daarna nog wijzigingen aan te brengen. Want volgens de regels van NZA moeten die tijdig worden aangekondigd en gemotiveerd.

Het zorginkoopbeleid van de verzekeraars geeft niet alleen concreet aan wat er staat te gebeuren per zorgsoort, maar geeft ook aan welke tendensen er spelen. Dus het is van groot belang om hier tijdens ons zorgseminar op 14 april 2020 kennis van te nemen.

Wij analyseren jaarlijks het zorginkoopbeleid van de verzekeraars en maken daarvan een samenvatting voor de bij ons aangesloten zorgaanbieders en instellingen. Los daarvan is het goed om een overzicht te hebben van de ontwikkelingen in de diverse zorgsoorten. Om die reden geven we in ons seminar zorginkoopbeleid een kort overzicht van alle wijzigingen die uit het zorginkoopbeleid van de diverse verzekeraars zijn te destilleren. In twee uur tijd bent u op de hoogte van de hoofdlijnen.

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 14 april 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers zijn Lex Geerts, Karik van Berloo, Daniël Post en Stijn van Engelen. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Zorgseminar 14 april 2020 - Zorginkoopbeleid zorgverzekeraars
Bent u zorgverlener? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief