Webinar: Zorginkoopbeleid Zorgverzekeraars 2022

27 juni 2020

Sinds 2016 zijn zorgverzekeraars, op basis van de NZA regelgeving, verplicht om elk jaar op uiterlijk 1 april het zorginkoopbeleid voor het komende jaar of de komende jaren op diverse gebieden van de zorg te publiceren.

Sinds de invoering van deze verplichting nemen verzekeraars dit steeds serieuzer. Waar in het verleden sprake was van wollige, redelijk abstract geformuleerde, beleidsuitgangspunten, worden deze steeds concreter. En dat beperkt ook de verzekeraars in de ruimte om daarna nog wijzigingen aan te brengen. Want volgens de regels van NZA moeten die tijdig worden aangekondigd en gemotiveerd.

Het zorginkoopbeleid van de verzekeraars geeft niet alleen concreet aan wat er staat te gebeuren per zorgsoort, maar geeft ook aan welke tendensen er spelen.

Wij analyseren jaarlijks het zorginkoopbeleid van de verzekeraars en maken daarvan een samenvatting voor de bij ons aangesloten zorgaanbieders en instellingen. Los daarvan is het goed om een overzicht te hebben van de ontwikkelingen in de diverse zorgsoorten. Om die reden geven we in ons online webinar zorginkoopbeleid een kort overzicht van alle wijzigingen die uit het zorginkoopbeleid van de diverse verzekeraars zijn te destilleren. In twee uur tijd bent u op de hoogte van de hoofdlijnen.

Datum en aanmelden

Het online webinar vindt plaats op 13 april 2021 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Sprekers zijn Daniël Post, Karik van Berloo, Lex Geerts en Céline Peersman. Deelname is kosteloos.

Zorgseminars gemist?

Helaas heeft dit zorgseminar al plaatsgevonden. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief