Zorgseminar: Sociaal domein

29 juni 2019

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bestaat sinds 2015 in de huidige vorm. Vijf jaar na de hervorming langdurige zorg en de verdeling van de zorg onder verschillende zorgdomeinen kijken wij terug naar de invoering van de Wet.

De gemeenten dragen de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van deze wet. Waar zij aanvankelijk worstelde met deze nieuwe taken worden zij steeds actiever in zowel contractering als de controle op de zorg. De Wmo-praktijk heeft de afgelopen jaren een aantal interessante juridische vragen laten zien en ook een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Zo heeft onder meer de invoering en toepassing van de AMvB reële kostprijs de nodige vragen opgeworpen en leidt het geïntensiveerde toezicht door gemeenten op de kwaliteit van zorg en besteding van gelden tot nieuwe inzichten in de positie van zorgaanbieders. Ook het onderscheid dat tussen pgb-aanbieders en aanbieders die naturazorg leveren lijkt van invloed te zijn op deze vragen en ontwikkelingen. Kortom, een mooi moment om nu na vijf jaar Wmo de balans op te maken en om te kijken waar wij staan en wat er op ons af gaat komen.

Het seminar stond volledig in het teken van de Wmo. Recente ontwikkelingen op het gebied van de contractering met gemeenten, toezicht en handhaving en domeinafbakening tussen de Wmo enerzijds en de Wlz en Zvw anderzijds werden besproken.

Datum en aanmelden

Het seminar vond plaats op 12 mei 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist.

Zorgseminars gemist?

Helaas heeft dit zorgseminar al plaatsgevonden. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief