Kennisseminar: Wet bestuur en toezicht rechtspersonen vanaf 1 juli 2021: wat moet u regelen?

30 juli 2021

Per 1 juli jl. is er een nieuwe wet in werking getreden: de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). De WBTR heeft tot doel het bestuur en toezicht te verbeteren, iets waar binnen de gezondheidszorg al geruime tijd aandacht voor is. Deze wet is niet alleen in de zorg van belang, maar heeft zeker ook wel gevolgen voor zorgaanbieders. Met name voor de zorgorganisaties die als rechtsvorm een stichting of coöperatie hebben is de WBTR belangrijk. Maar ook voor andere rechtsvormen kan de WBTR wijzigingen met zich mee brengen.

Veel zorgaanbieders zullen zich afvragen wat deze nieuwe wet voor hen betekent. Het kan namelijk zo zijn dat er een statutenwijziging moet plaatsvinden om aan de verplichtingen van de WBTR te voldoen. Maar misschien is dat (nog) niet nodig en zijn de verplichtingen uit de WBTR al doorgevoerd in de statuten van de zorgorganisatie.

Tijdens dit kosteloze digitale kennisseminar op 2 september 2021 om 16.00 uur staan wij uitvoerig stil bij de komst van de WBTR en de invloed daarvan op zorgaanbieders.  Wij gaan in op vragen als:

  • Wat houdt de WBTR in en wat is het doel van deze nieuwe wet?
  • Welke nieuwe verplichtingen brengt de WBTR met zich?
  • Voor welke zorgaanbieders gelden deze nieuwe verplichtingen?
  • Wanneer is een statutenwijziging nodig?

Bent u als zorgaanbieder benieuwd wat de WBTR voor uw zorgorganisatie betekent? Dan mag u dit kennisseminar niet missen.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt digitaal plaats op 2 september 2021 om 16.00 uur

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit kennisseminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars of meld u hier aan voor de nieuwsbrief om informatie te krijgen over aankomende seminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief