Kennisseminar: Wonen en zorg

1 augustus 2021

Scheiden van Wonen en Zorg, een veelgehoorde term. Bij het scheiden van wonen en zorg is de organisatie van wie een cliënt de woning huurt vaak niet dezelfde organisatie is als waarvan de cliënt de zorg ontvangt. De woningcorporaties moeten zich concentreren op het verhuren van woningen en de zorgorganisatie op de zorg voor cliënten.

Hoewel dit duidelijk lijkt, zijn er veel grijze gebieden. De woningcorporatie beslist over het gebruik van de ruimtes en welke huur hiervoor moet worden betaald. Maar zorginstellingen krijgen niet altijd de huisvestingscomponent vergoed voor cliënten met een lagere zorgindicatie, omdat deze zorg ook extramuraal geleverd zou kunnen worden. Dit leidt dan vaak tot leegstand of ingewikkelde huurrechtkwesties.

Tijdens dit seminar wordt ingegaan op de juridische aspecten van de verschillende huurregimes, de rol van een zorginstelling als verhuurder en als huurder/onderverhuurder en de (on)mogelijkheid van een koppelverkoopbeding tussen woningcorporatie en zorginstelling. Ook wordt stil gestaan bij de jurisprudentie omtrent huurbescherming in huur/zorgrelaties en andere perikelen in de praktijk.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt plaats op 10 mei 2022 om 16.00 uur
Spreker is Lex Geerts.

Wij organiseren dit kennisseminar gelijktijdig digitaal én in onze seminarruimte achter ons kantoor aan de Driebergseweg 16C, 3708 JB Zeist. In het aanmeldformulier kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat: digitale aanwezigheid of fysieke aanwezigheid in Zeist. Afhankelijk van de aanmeldingen en de opgegeven voorkeuren kunnen wij besluiten het kennisseminar geheel online te verzorgen.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt digitaal plaats op 10 mei 2022 om 16:00 uur. Spreker is Lex Geert.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Aanmeldformulier

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief