Wtza per 1 januari 2022: wat betekent het voor de zorgorganisatie?

21 oktober 2021

Zoals inmiddels voor veel zorgaanbieders bekend is, is per 11 februari 2021 de (Wtza) en de Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (AWtza) aangenomen. Deze nieuwe wetten zullen, wanneer in werking getreden, diverse nieuwe verplichtingen met zich mee brengen.

De Wtza heeft een breder toepassingsbereik dan de op dit moment geldende WTZi, waardoor meer bijvoorbeeld  zorgaanbieders hieronder zullen vallen.
Een belangrijke wijziging is de nieuwe meldplicht voor alle zorgaanbieders, zodat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) meer zicht krijgt op de zorgverleners binnen de Zvw en Wlz. Ook geldt er een vergunningsplicht voor een bepaalde groep zorgverleners. Opvallend is dat de Wtza zowel bepalingen voor nieuwe, als voor bestaande zorgaanbieders heeft opgenomen. Ook zorgaanbieders die al een tijdje aan de slag zijn, zullen dus moeten beoordelen wat de Wtza voor hen betekent.

In dit kennisseminar op 9 november 2021 zullen wij bespreken welke veranderingen de zorgaanbieders kunnen verwachten. Daarbij gaan wij in ieder geval in op de meest recente ontwikkelingen met betrekking tot de Wtza, en bespreken we wat u concreet kan verwachten. We gaan in ieder geval in op:

  • Doel van de nieuwe wet;
  • Meldplicht nieuwe / bestaande zorgaanbieders;
  • Toelatingsprocedure nieuwe / bestaande zorgaanbieders;
  • Verhouding met de bestaande WTZi;
  • Financiële verantwoording kleine zorgaanbieders
  • Controle en toezicht op de Wtza.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt plaats op 9 november 2021 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Sprekers zijn Céline Peersman, Nina Amini Abyaneh en Daniël Post. Deelname is kosteloos.

Wij organiseren dit kennisseminar gelijktijdig digitaal én in onze seminarruimte achter ons kantoor aan de Driebergseweg 16C, 3708 JB Zeist. In het aanmeldformulier kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat: digitale aanwezigheid of fysieke aanwezigheid in Zeist. Afhankelijk van de aanmeldingen en de opgegeven voorkeuren kunnen wij besluiten het kennisseminar geheel online te verzorgen.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Kennisseminar 9 november 2021 - Wtza per 1 januari 2022: wat betekent het voor de zorgorganisatie?
Wilt u fysiek of digitaal aanwezig zijn bij dit kennisseminar? *
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief