Zorgseminar actualiteiten MSB’s: de disfunctionerende medisch specialist

20 februari 2020

De IGJ en de FMS hebben nieuwe maatregelen opgesteld betreffende het disfunctioneren van een medisch specialist. Nodig en niet voor niets. De invoering van de integrale bekostiging heeft de verhouding tussen ziekenhuis en medisch specialist gewijzigd. Met de komst van het MSB is een driehoeksverhouding ontstaan. Hierbij mag de individuele maatschap waartoe de medisch specialist behoort niet vergeten worden. Vaak ontstaan de problemen namelijk eerst in deze maatschap. Maar zij kunnen niet zomaar beslissen afscheid te nemen van hun ‘naar zeggen’ disfunctionerende collega. En de kwalificatie disfunctioneren heeft grote gevolgen. Zo dient een ontslag bij disfunctioneren gemeld te worden aan IGJ.

Er dient een zorgvuldig proces doorlopen te worden en niet altijd is duidelijk welk proces en wie daarin de regie (en macht) heeft. In de praktijk zien wij dat een mogelijk disfunctionerende collega veel druk legt op een maatschap, de verhoudingen met het MSB op scherp zet en langdurige trajecten soms onvermijdelijk zijn.

Tijdens ons seminar op dinsdag 10 maart 2020 hebben wij stilgestaan bij de regelgeving over de disfunctionerende medisch specialist, de maatregelen van IGJ en de FMS en namen wij de aanwezigen mee in onze praktijkervaring. Daarbij werd er ook stilgestaan bij het vraagstuk van de disfunctionerende medisch specialist in loondienst.

Datum en aanmelden

Het seminar vond plaats op 10 maart 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief