Zorgseminar actualiteiten MSB’s: de disfunctionerende medisch specialist

20 februari 2020

De IGJ en de FMS hebben nieuwe maatregelen opgesteld betreffende het disfunctioneren van een medisch specialist. Nodig en niet voor niets. De invoering van de integrale bekostiging heeft de verhouding tussen ziekenhuis en medisch specialist gewijzigd. Met de komst van het MSB is een driehoeksverhouding ontstaan. Hierbij mag de individuele maatschap waartoe de medisch specialist behoort niet vergeten worden. Vaak ontstaan de problemen namelijk eerst in deze maatschap. Maar zij kunnen niet zomaar beslissen afscheid te nemen van hun ‘naar zeggen’ disfunctionerende collega. En de kwalificatie disfunctioneren heeft grote gevolgen. Zo dient een ontslag bij disfunctioneren gemeld te worden aan IGJ.

Er dient een zorgvuldig proces doorlopen te worden en niet altijd is duidelijk welk proces en wie daarin de regie (en macht) heeft. In de praktijk zien wij dat een mogelijk disfunctionerende collega veel druk legt op een maatschap, de verhoudingen met het MSB op scherp zet en langdurige trajecten soms onvermijdelijk zijn.

Tijdens ons seminar op dinsdag 10 maart a.s. zullen wij stilstaan bij de regelgeving over de disfunctionerende medisch specialist, de maatregelen van IGJ en de FMS en u meenemen in onze praktijkervaring. Daarbij zullen wij ook stilstaan bij het vraagstuk van de disfunctionerende medisch specialist in loondienst.

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 10 maart 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers zijn Lex Geerts, Claudia Zwetsloot en Erwin Zondervan. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Zorgseminar 10 maart 2020 - Actualiteiten MSB's
Bent u zorgverlener? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief