Zorgseminar: Actualiteiten MSB’s

23 juni 2019

Met de invoering van de integrale bekostiging in 2015 en het verval van het zelfstandig declaratierecht hebben veel medisch specialisten gekozen voor participatie of samenwerking in een Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB), mede om de fiscale voordelen van het fiscaal ondernemerschap te behouden, of gewoon loondienst.

Inmiddels blijkt dat MSB’s moeite hebben met het invullen van het begrip zelfstandig ondernemerschap en daarmee het behoud van de fiscale voordelen daarvan. Dit wordt vooral veroorzaakt door onduidelijkheid en te weinig ondersteuning vanuit de politiek, de belastingdienst en de rechtspraak op dit vlak.

Tijdens ons seminar op 10 maart 2020 zullen wij bespreken waarom de ontwikkeling van ondernemerschap in de zorg zo moeizaam verloopt. Verder stellen wij aan de orde de randvoorwaarden om die ontwikkeling te verbeteren en versnellen. In dat verband wordt uitgebreid stilgestaan bij de uitspraak van de Hoge Raad in november 2018 over de rol van het zelfstandig declaratierecht voor het ondernemerschap, hoe de Belastingdienst omgaat met MSB’s en wat volgens diverse deskundigen de voorwaarden zijn om van MSB’s echte zelfstandige ondernemers te maken. Verder gaan wij in op:

  • update actualiteiten;
  • geschillen binnen MSB, vakgroep of met het ziekenhuis;
  • onderhandelingen tussen ziekenhuis en MSB;
  • wetsvoorstel 33168 (vergroten investeringsmogelijkheden in medisch-specialistische zorg) ingetrokken: hoe nu verder?

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 10 maart 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers zijn Claudia Zwetsloot, Erwin Zondervan en een gastspreker. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Zorgseminar 10 maart 2020 - Actualiteiten MSB's
Bent u zorgverlener? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief