Zorgseminar: Klacht- en Tuchtrecht in de zorg

2 oktober 2019

Iedere zorgverlener krijgt er ooit eens mee te maken: een ontevreden cliënt. Vaak kan een gesprek de onvrede wegnemen. Maar wat gebeurt er als de cliënt, na een gesprek, ontevreden blijft en een (tucht)klacht indient?

Cliënten worden steeds mondiger en weten de weg naar een geschilleninstantie in de zorg of één van de tuchtcolleges steeds beter te vinden. Wij zien dan ook een toename in het aantal (tucht)klachten. Wat wij ook zien is dat een klacht, in welke vorm dan ook, een enorme impact op zorgaanbieders heeft en zij niet goed weten hoe er op een klacht gereageerd dient te worden. Dit is dan ook de reden dat wij een zorgseminar organiseren over het klacht- en tuchtrecht in de zorg.

Tijdens dit zorgseminar gaven wij praktische handvatten, zodat u weet wat u te doen staat mocht u onverhoopt geconfronteerd worden met een (tucht)klacht. Tevens gingen wij in op vragen als:

  • Wat moet u doen als u geconfronteerd wordt met een klacht?
  • Wat moet u juist niet doen als u geconfronteerd wordt met een klacht?
  • Op welke wijze moet u reageren op een klacht?
  • Wat zijn de verschillen tussen een klacht bij de geschillencommissie en een tuchtklacht bij één van de tuchtcolleges?
  • Hoe verloopt een (tucht)klachtprocedure?
  • Zijn er mogelijkheden om in te gaan tegen een onverhoopte gegrondverklaring?

Uiteraard kreeg men ook ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen en worden tips en tricks met u gedeeld.

Datum en aanmelden

Het seminar vond plaats op 5 november 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief