Zorgseminar: Klacht- en Tuchtrecht in de zorg

2 oktober 2019

Iedere zorgverlener krijgt er ooit eens mee te maken: een ontevreden cliënt. Vaak kan een gesprek de onvrede wegnemen. Maar wat gebeurt er als de cliënt, na een gesprek, ontevreden blijft en een (tucht)klacht indient?

Cliënten worden steeds mondiger en weten de weg naar een geschilleninstantie in de zorg of één van de tuchtcolleges steeds beter te vinden. Wij zien dan ook een toename in het aantal (tucht)klachten. Wat wij ook zien is dat een klacht, in welke vorm dan ook, een enorme impact op zorgaanbieders heeft en zij niet goed weten hoe er op een klacht gereageerd dient te worden. Dit is dan ook de reden dat wij een zorgseminar organiseren over het klacht- en tuchtrecht in de zorg.

Tijdens dit zorgseminar geven wij u praktische handvatten, zodat u weet wat u te doen staat mocht u onverhoopt geconfronteerd worden met een (tucht)klacht. Tevens gaan wij in op vragen als:

  • Wat moet u doen als u geconfronteerd wordt met een klacht?
  • Wat moet u juist niet doen als u geconfronteerd wordt met een klacht?
  • Op welke wijze moet u reageren op een klacht?
  • Wat zijn de verschillen tussen een klacht bij de geschillencommissie en een tuchtklacht bij één van de tuchtcolleges?
  • Hoe verloopt een (tucht)klachtprocedure?
  • Zijn er mogelijkheden om in te gaan tegen een onverhoopte gegrondverklaring?

Uiteraard krijgt u ook ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen en worden tips en tricks met u gedeeld.

Sprekers

De sprekers op dit zorgseminar zijn Carolien van den Ham en Lisette Greebe, beiden jurist bij Eldermans|Geerts.

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 5 november 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Zorgseminar 5 november 2019 - Klacht- en Tuchtrecht in de zorg

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief