Zorgseminar: Privacy in een digitale wereld en zorg op afstand

1 juli 2020

In de huidige wereld neemt de technologie een steeds grotere rol in. Langzaam maar zeker gaan wij naar een “digitale wereld”. Dit brengt allerlei voordelen met zich, maar heeft ook invloed op belangrijke aspecten in ons leven zoals privacy. Zo neemt ook het aantal digitale toepassingen in de zorg toe. Juist in de zorg is de privacy van cliënten van groot belang. Het is daarom belangrijk om enerzijds mee te gaan met de digitale ontwikkelingen, waarbij anderzijds de privacy gewaarborgd blijft.

In het zorgseminar van 9 maart 2021 zal onder andere worden stilgestaan bij de volgende onderwerpen:

  • Digitale toepassingen in de zorg: e-health, zorg op afstand, communicatiemiddelen;
  • Het gebruik van (zorg)domotica, zoals camera’s;
  • Digitale gegevensuitwisseling op een veilige manier;
  • Elektronische inzage in en afschrift van het medisch dossier en logging (Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg).

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 9 maart 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers zijn Nina Amini Abyaneh en Carolien van den Ham. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Coronamaatregelen

Tijdens deze middag worden de coronamaatregelen in acht genomen. De zaal is zo ingericht dat 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Aanmeldformulier

Zorgseminar 9 maart 2020 - Privacy in een digitale wereld en zorg op afstand
Bent u zorgverlener? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief