Zorgseminar: Steunmaatregelen COVID-19 door zorgfinanciers en rijksoverheid en de nasleep

20 mei 2020

Steunmaatregelen COVID-19

Het coronavirus heeft Nederlandse organisaties hard getroffen. Dat geldt ook voor zorgorganisaties en zorgverleners. Waar bepaalde zorg, zoals op de IC’s, exponentieel toenam, nam andere zorg drastisch af of kwam deze zorg zelfs helemaal stil te liggen met alle financiële gevolgen voor de zorgorganisaties van dien. Bovendien moesten zorgorganisaties in bepaalde zorgdisciplines veel hogere kosten maken aan bijvoorbeeld persoonlijke beschermingsmiddelen.

De zorgfinanciers, zoals de zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten, zijn met verschillende steunregelingen gekomen. Denk daarbij aan de continuïteitsbijdrage regeling, waarvan duizenden zorgorganisaties gebruik hebben gemaakt. Deze continuïteitsbijdrage regeling is er in verschillende vormen. Zo is er een generieke regeling, een regeling voor ‘grote aanbieders’, een regeling voor ziekenhuizen en een regeling voor GGZ-aanbieders.

Daarnaast hebben zorgorganisaties ook gebruik gemaakt van steunmaatregelen van de rijksoverheid, zoals de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW-regeling) en de tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS).

Zorgseminar: balans opmaken en nasleep

In de eerste helft van 2021 zal de balans worden opgemaakt van de steunmaatregelen en vindt, bijvoorbeeld voor de NOW-regeling en de continuïteitsbijdrage regeling, naar alle waarschijnlijkheid de definitieve afrekening en afwikkeling plaats.

Tijdens dit zorgseminar, op 19 januari 2021, gaan wij in op de verschillende steunmaatregelen en de laatste ontwikkelingen, de financiële en juridische gevolgen voor zorgorganisaties van de steunmaatregelen, de aanstaande definitieve afwikkeling en tips en tricks voor zorgorganisaties. In ieder geval bespreken wij de volgende onderwerpen:

  • Recapituleren: de steunmaatregelen kort op een rij;
  • De laatste ontwikkelingen wat betreft de steunmaatregelen;
  • De financiële en juridische gevolgen van de steunmaatregelen voor zorgorganisaties, waarbij ook gedacht moet worden aan een gewijzigde balans tussen financier(s) en zorgorganisatie;
  • De definitieve afwikkeling per steunmaatregel: wat is de verwachting?;
  • Tips en tricks voor zorgorganisaties bij de definitieve afwikkeling: waar moeten zorgorganisaties op letten en is het mogelijk bezwaar te maken?

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 19 januari 2021 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt. Sprekers zijn Daniël Post en Karik van Berloo.

Coronamaatregelen

Tijdens deze middag worden de coronamaatregelen in acht genomen. De zaal is zo ingericht dat 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Aanmeldformulier

Zorgseminar 19 januari 2021 - Steunmaatregelen COVID-19 door zorgfinanciers en rijksoverheid en de nasleep
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief