Zorgseminar Wmcz 2018: de verplichtingen op een rij (en tips en tricks voor een goede medezeggenschapsregeling)

20 juli 2020

De medezeggenschap van cliënten over beslissingen in de zorg vindt al een tijd een plaats binnen de kaders van ‘goede zorg’. Dit recht van cliënten om mee te praten en mee te beslissen is nu per 1 juli jl. uitgebreid met de inwerkingtreding van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (‘Wmcz 2018’). Daarmee zijn er nieuwe verplichtingen bijgekomen voor zorgaanbieders en zorginstellingen, die niet alleen van invloed zijn op de dagelijkse praktijk, maar ook op de inhoud van de statuten en de bestaande afspraken met cliëntenraden. Voor een aantal zorginstellingen is de verplichting om een cliëntenraad in te stellen nieuw, wat de nodige organisatie vraagt.

Reden genoeg om kennis te nemen van de nieuwe regels uit de Wmcz 2018 en te horen wat deze voor u betekenen. Valt uw zorgorganisatie bijvoorbeeld nog onder de reikwijdte van de Wmcz 2018 en geldt de verplichting tot het instellen van een cliëntenraad of zelfs meerdere cliëntenraden (als u meerdere locaties heeft)? Wat moet er nu precies in een medezeggenschapsregeling opgenomen worden? Wanneer moet dit allemaal geregeld zijn?

In dit zorgseminar op 25 augustus en 1 september informeren wij u over:

 • De reikwijdte van de Wmcz 2018;
 • Wanneer een cliëntenraad ingesteld moet worden;
 • Hoeveel cliëntenraden ingesteld moeten worden;
 • Wat de verplichtingen zijn van een cliëntenraad;
 • Wat de verplichtingen zijn van een zorginstelling in dit kader (denk aan informatie en overleg met de cliëntenraad);
 • Wat in de medezeggenschapsregeling geregeld dient te worden;
 • Andere tips en tricks voor de praktijk, waarbij er ook gelegenheid is om uw praktijkvragen te stellen.

Datum en aanmelden

Wij organiseren het zorgseminar tweemaal, te weten op dinsdag 25 augustus 2020 en op dinsdag 1 september 2020 (helaas is deze datum al vol) van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Meld u aan voor dit zorgseminar. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt. Sprekers zijn Claudia Zwetsloot en Elize Breugem.

Coronamaatregelen

Tijdens deze middag worden de coronamaatregelen in acht genomen. De zaal is zo ingericht dat 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Aanmeldformulier

Zorgseminar 25 aug en 1 sept 2020 - Wmcz 2018
Zorgseminar Wmcz 2018: de verplichtingen op een rij (en tips en tricks voor medezeggenschapsregeling)
Datum keuze: *
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
 • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
  Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
 • Inschrijven nieuwsbrief