Zorgwebinar: Actualiteiten langdurige zorg en inkoopprocedure 2022

10 juni 2021

Er gebeurt veel in en rondom de langdurige zorg. Afgelopen jaar is er discussie geweest over de inkoopprocedure en dan vooral over de nieuwe bekostiging. Deze discussie is uiteindelijk uitgemond in de gerechtelijke procedure waarin de eisende zorgaanbieders in het gelijk zijn gesteld: de nieuwe bekostiging was onvoldoende onderbouwd en daarmee onrechtmatig.

Kort geleden hebben de zorgkantoren de inkoopdocumentatie voor de inkoop van langdurige zorg in 2022 gepubliceerd, waarin onder andere aandacht is voor de ontwikkelingen binnen de langdurige zorg en verschillende doelen voor de komende jaren worden besproken. Ook komt hierin de bekostiging vanzelfsprekend aan de orde, als ook de inkoopprocedure. Deze informatie is van groot belang voor zorgaanbieders die in aanmerking willen komen voor een overeenkomst langdurige zorg voor de komende jaren.

Reden genoeg dus om kennis te nemen van de nieuwe Wlz-inkoopdocumenten en te horen wat dat voor u kan betekenen. Moet er bijvoorbeeld nog een statutenwijziging doorgevoerd worden en is de Governancecode Zorg 2017 wel geïmplementeerd? En heeft u een cliëntenraad, als dat voor u verplicht is? Wat er moet er precies allemaal geregeld worden?

In dit kosteloze zorgwebinar op 23 juni 2021 om 11.00 uur informeren wij u over:

 • Introductie Wet langdurige zorg;
 • Actualiteiten langdurige zorg;
 • Spelers in de Wlz;
 • Actualiteiten Wlz-inkoopprocedure;
 • Uitleg belangrijkste punten inkoopdocumentatie 2022;
 • Belangrijkste punten per zorgkantoor;
 • Andere tips en tricks over de contractering, waarbij er ook gelegenheid is om uw praktijkvragen te stellen.

Bent u als zorgaanbieder van plan in te schrijven voor een Wlz-overeenkomst?

Dan mag u dit zorgwebinar niet missen.

Datum en aanmelden

Het zorgwebinar vindt digitaal plaats op 23 juni 2021 om 11:00 uur tot 12: 30 uur. Sprekers zijn Elize Breugem en Nina Amini Abyaneh.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Aanmeldformulier

Webinar 23 juni - Actualiteiten langdurige zorg en inkoopprocedure 2022
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het webinar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende webinars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
 • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
  Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
 • Inschrijven nieuwsbrief