Silke van Dijk

Silke heeft de master Gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Zij heeft ervaring opgedaan bij een academisch ziekenhuis en een advocatenkantoor. Na haar afstuderen heeft zij gewerkt bij een zorginstelling en overheidsinstelling als juridisch adviseur.

 

Silke houdt zich binnen Eldermans|Geerts vooral bezig met juridische vraagstukken aangaande kwaliteitswetgeving in de zorg (WGBO, Wet BIG en Wkkgz) en vertegenwoordiging. Verder houdt Silke zich bezig met governance in de zorg en privacy. Zij adviseert zorgaanbieders over hun verplichtingen op grond van privacy wet- en regelgeving, waaronder bijvoorbeeld verzoeken/rechten van betrokkenen (zoals cliënten) en de vereiste privacydocumenten. Ook de medezeggenschap van cliënten (Wmcz 2018) behoort tot de specialisatie van Silke, denk daarbij aan het opstellen van medezeggenschapsregelingen. Daarnaast adviseert Silke veel over vraagstukken omtrent de Wtza, waaronder vragen omtrent de vergunningsplicht en de interne toezichthouder Tot slot begeleidt Silke zorgaanbieders binnen de GGZ.

 

Silke is daarnaast als docent verbonden aan DeZorgacedemy.

Contact

Kennis

Kennisseminar: Medezeggenschap in de zorg

Medezeggenschap in de zorg Bij het leveren van goede zorg staat meer en meer de behoefte van zowel de cliënt als de zorgverlener centraal. De medezeggenschap van cliënten ten aanzien van besluiten die hen aangaat, wordt van groot belang geacht. Ook de invloed van werknemers in de zorg wordt steeds groter, bijvoorbeeld door een recente […]

Grens voor interne toezichthouder gaat omhoog naar 50

Goed nieuws voor zorgaanbieders: de grens voor een interne toezichthouder gaat omhoog naar 50 zorgverleners. Al enige tijd is er de nodige commotie over de eis voor zorgaanbieders om – afhankelijk van het type zorg – bij meer dan 10 of bij meer dan 25 zorgverleners een intern toezichthoudend orgaan te moeten instellen. Deze eis, […]

Zorgacademy | Opleiding Recht in de Zorg

De Zorgacademy is een initiatief van Eldermans|Geerts, een advocatenkantoor dat zich volledig toelegt op het adviseren en bijstaan van zorgprofessionals, zorginstellingen en branche- en beroepsverenigingen. De opleiding is geschikt voor juristen en niet juristen, general counsels en beleidsmedewerkers van zorgorganisaties of brancheverenigingen. Maar ook financieel adviseurs, praktijkadviseurs en zorgondernemers doen in deze 5 dagen een schat aan kennis op. De nadruk ligt op kennisoverdracht, kennisuitwisseling en vooral praktische toepasbaarheid.