Juridische whitepapers voor de zorg

Eldermans|Geerts biedt regelmatig whitepapers aan over actuele juridische onderwerpen ter ondersteuning van zorgprofessionals, zorginstellingen en brancheverenigingen. De whitepapers zijn gratis te downloaden indien u uw naam en e-mailadres opgeeft.

 Whitepapers

Deze whitepaper geeft zorgorganisaties inzicht in de gevolgen van de Wmcz 2018 en biedt handvatten bij de mogelijke implementatie.
De continuïteitsbijdrage regeling is complex. Wij hebben de voorwaarden van deze regeling op beknopte wijze inzichtelijk gemaakt.
Op 1 januari 2020 is de Wet Bopz vervangen door de Wzd en Wvggz. Bekijk de ontwikkelingen en juridische aspecten van deze nieuwe wetgeving.
Wilt u weten wat de voordelen van regionale samenwerking zijn en waarom een Zorghub zo interessant is om toe te passen? Vraag de whitepaper aan.
Een praktisch overzicht van 30 belangrijke do’s and don’ts over samenwerking, materiële controles en toezichthouders in de zorg.
De ontwikkeling richting uitkomstgebonden bekostiging kent rafelranden. Hoe leiden we prestatiebekostiging en benchmarks in goede banen?
Deze handreiking is ideaal voor zorginstellingen die meer willen weten over overnames, fusies en het realiseren van andere samenwerkingsverbanden.
In dit stappenplan leest u over loslaten, afstoten en ontvlechting en hoe zorginstellingen te werk kunnen gaan en waar ze op moeten letten.
Bekijk de zes stappen die nodig zijn bij het realiseren van een samenwerkingsverband in de zorg.
Bij samenwerken krijgt u te maken met de mededingingsregels. Hier leest u wat er is toegestaan en waar de grenzen liggen.
Bij het inschrijven op een aanbesteding komen veel administratieve handelingen kijken. Bekijk hier de tips.

   Bekijk ook

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief!

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.

Aanmelden Nieuwsbrief Remake