Uw zorgorganisatie is nieuw en gaat op of na 1 januari 2022 (datum inwerkingtreding van de Wtza) zorg leveren en beschikt niet over een WTZi-toelating

Voor uw zorgorganisatie geldt waarschijnlijk de vergunningplicht van de Wtza per 1 januari 2022. Uw zorgorganisatie dient waarschijnlijk een Wtza-vergunning aan te vragen voorafgaand aan de zorgverlening.

Deze conclusie volgt uit de door u ingevulde vragen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Indien u op maat gemaakt advies wenst over de gevolgen van de Wtza voor uw zorgorganisatie kunt u contact opnemen met Eldermans|Geerts.

De Wtza-vergunning dient aangevraagd te worden bij het CIBG door middel van een volledig ingevuld aanvraagformulier, welke elektronisch (via www.toetredingzorgaanbieders.nl) of per post aangeleverd moet worden. Vind hier een model van het aanvraagformulier.

Let op! Indien wordt gewerkt met onderaannemers: in principe geldt de vergunningplicht van de Wtza alleen voor de zorginstelling zelf als hoofdaannemer en niet voor de onderaannemer. Dit tenzij de hoofdaannemer een ‘lege huls is’ (dit is het geval wanneer zij alleen zorg doet verlenen middels de onderaannemer(s)). In dat geval geldt de vergunningplicht van de Wtza voor zowel de hoofdaannemer als voor de onderaannemer(s).


  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief