Seminar: Samenwerken in de zorg

15 februari 2019

Samenwerken in de zorg. Een thema waar volop aandacht voor is. Dat komt omdat bij iedere vorm van samenwerking veel juridische vragen rijzen. En te meer in de zorg. Daar spelen bijzondere vraagstukken een rol. Denk aan governance, positie van stakeholders als de zorgverzekeraars en de waardering en de inrichting van de nieuwe organisatie.

Wij zien in de praktijk dat veel zorgaanbieders worstelen met de vraag of ze wel mogen samenwerken en welke vorm van samenwerking het beste bij hun past. Ook is vaak niet duidelijk wat de gevolgen zijn van de manier of vorm waarvoor partijen gekozen hebben om samen te werken.

In ons seminar van 12 maart 2019 wordt op al deze zaken ingegaan. Wij geven onder andere antwoord op de volgende vragen:

  • Welke samenwerkingsvormen zijn er en wat zijn van iedere vorm de voor- en nadelen?
  • Hoe ziet een overnametraject in de zorg er uit?
  • Wanneer moet een fusie of overname worden gemeld bij de NZa of ACM (nu en in de toekomst) en wat komt daar bij kijken?
  • Welke rol hebben Raad van Toezicht, cliëntenraad, OR, verzekeraars?
  • Mag u zich met een concurrent gezamenlijk inschrijven op een aanbesteding? Wie is er verantwoordelijk als het misgaat?
  • Welke privacyregels gelden bij een fusie of overname? Mogen patiënten- en of personeelsdossiers van de concurrent worden ingezien?

Aan de hand van voorbeelden geven wij praktisch uitleg en tips.

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 12 maart 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief