Verenigingen waar wij voor optreden

Eldermans|Geerts begeleidt of adviseert meerdere beroeps- en brancheverenigingen in de zorg en dat aantal groeit, juist vanwege onze brancheoverstijgende kennis. Want kennis binnen de ene discipline kan vaak goed gebruikt worden in een andere discipline en dat heeft meerwaarde. Wij zien geregeld ‘nieuwe’ ontwikkelingen die zich in een andere branche al hebben voorgedaan. Deze ontwikkelingen herkennen wij en door middel van proactieve signalering kan een beroepsvereniging daar veel beter op inspelen. Voor de beroepsvereniging erg nuttig, maar ook voor ons. Want op deze wijze kunnen wij een bijdrage leveren aan een goede ontwikkeling van de zorgmarkt.

Binnen beroeps- en brancheverenigingen speelt vaak de vraag wat een vereniging wel en niet mag delen met haar leden. Specifieke kennis van het mededingingsrecht is daarbij onontbeerlijk. Wij denken daarover inhoudelijk en strategisch mee met besturen en leden van de verenigingen.  In de praktijk blijkt namelijk vaak veel meer te kunnen dan aanvankelijk werd gedacht. Wanneer de grenzen duidelijk zijn, kan een vereniging haar leden beter bedienen. Eldermans|Geerts helpt  bij het maken van de juiste beslissingen.

Ervaring betekent inzicht in hoe zaken vallen bij de achterban, maar ook hoe het beste rekening gehouden kan worden met relevante stakeholders, zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Autoriteit Consument en Markt (ACM),  zorgverzekeraars, gemeenten, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en, aanpalende beroepsverenigingen.

Eldermans|Geerts is een advocatenkantoor. Dat betekent dat alle communicatie onder  geheimhoudingsplicht vallen. Dat kan bij strategische besluitvorming van belang zijn.

Enkele branche- en beroepsverenigingen waar wij nauw mee samenwerken:

  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief