GZ psychologen en psychotherapeuten

Naast onze werkzaamheden voor Eldermans|Geerts zorgmakelaar BV binnen de GGZ-sector behandelen wij veelvuldig juridische vraagstukken voor GZ psychologen en psychotherapeuten tegen gemeenten en zorgverzekeraars. Bijvoorbeeld op het gebied van borging van kwaliteit van de zorg waarborgen of hoe om te gaan met de privacyaspecten, gegevensuitwisseling en – bescherming.

Door onze kennis van alle contracten van GZ psychologen en psychotherapeuten kunnen wij als geen ander in kaart brengen waar u tegenaan loopt. Die hulp begint al bij de totstandkoming van de overeenkomst. We begeleiden u hierbij intensief. Daarna helpen we bij de uitwerking van de overeenkomst voor bijvoorbeeld onderhandelingen over omzetplafonds bij de zorgverzekeraars. Denk hierbij aan onderhandelingen over afrekenmethodieken/nacalculaties, normatieve uurtarieven en kosten per unieke cliënt (KPUC) .

Vervolgens is het uitvoeren van materiële controles iets waar wij ons mee bezig houden. Door als zorgaanbieder bewust te zijn van een specifiek protocol kan bijvoorbeeld worden voorkomen dat u teveel informatie deelt met uw zorgverzekeraar en daardoor de privacy van uw klanten schendt. Dit alles wordt besproken met zorgverzekeraars. Waar dat kan worden afspraken gemaakt en vastgelegd in de overeenkomsten of in een addendum. Het kan dan gaan om praktische zaken, zoals verlichting van administratieve verplichtingen, afdwingen van betere voorwaarden en bezwaar maken tegen tariefbeschikkingen. Maar dus ook onderwerpen als controlemiddelen, volumeplafonds, benchmarks, behandelindexen, fraudeonderzoek en de juiste uitleg van contractbepalingen komen aan het licht. Wij leggen uit wat belangrijk is en signaleren mogelijke problemen.

Bent u geïnteresseerd in hoe we u van dienst kunnen zijn of wilt u meer weten over onze werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.

  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief