Corona

De corona-uitbraak heeft veel invloed op de dagelijkse praktijk van zorgaanbieders en zorginstellingen. Wij zien dat in de praktijk de nodige vragen ontstaan. Werkzaamheden moeten op een andere wijze worden uitgevoerd, de zorg moet soms op andere wijze worden vormgegeven.

Omstandigheden nopen tot aanpassing

Op arbeidsrechtelijk vlak ontstaan ook veel vragen. Wat bijvoorbeeld te doen met werknemers die niet te ziek zijn om te werken, maar die vanwege het risico dat zij kwetsbare patiënten kunnen besmetten hun werk niet kunnen of mogen doen? Tel daarbij op het verlies aan inkomsten voor de zorginstelling, de druk die een steeds grotere groep hulpbehoevenden gaat leggen op een steeds beperkter personeelsbestand. Hoe kan in deze uitdagende tijd uitvoering gegeven worden aan de richtlijnen van de beroepsgroep? Niet voor niets heeft IGJ al aangegeven: nood breekt wet en dat zorgaanbieders van richtlijnen kunnen afwijken als dat door de omstandigheden niet anders meer kan. Ook de NZa is bereid de administratieve teugels wat te vieren.

Kortom, een complex speelveld waar veel op ons – en in het bijzonder diegene die in de zorg werkt – af komt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het verlies van inkomsten, dat zich ook in de zorg voor zal doen indien ondernemingen de werkzaamheden niet meer kunnen continueren. Planbare zorg wordt zoveel mogelijk uitgesteld, maar dit heeft wel consequenties voor de rentabiliteit en liquiditeit van de zorgonderneming.

Corona uitbraak is een uitdaging voor de zorg

In deze uitdagende tijden wordt een groot beroep gedaan op zorgorganisaties en de zorgprofessionals. De corona uitbraak is in zekere zin de lakmoesproef voor de zorg, vergelijkbaar met een stresstest voor banken. Maar in de zorg gaat het niet over geld, maar over mensen.

Specialisten voor specialisten

Als advocatenkantoor gespecialiseerd in de zorg willen wij een bijdrage leveren, waar mogelijk. Dit doen wij door op onze website zoveel mogelijk kennis en informatie te delen, F.A.Q.’s bij te houden en uw vragen te beantwoorden. Want wij beseffen goed dat het een hectische tijd is en dat u uw handen vol heeft aan het feitelijk bolwerken van de zorg. Als wij u daarbij enigszins kunnen ontlasten door de administratieve en juridische problemen die zich voordoen bij de uitvoering van uw werk weg te nemen of te verkleinen, dan doen we dat graag. Als juridisch specialisten willen wij zo onze bijdrage leveren voor de zorginhoudelijk specialisten.

Corona FAQ-overzicht

Hieronder vindt u een aantal zaken / FAQ die wij in het kader van de corona-uitbraak hebben ingericht. Komt u regelmatig terug, want dit is een dynamisch proces en een dynamische website, waarbij wij onze dienstverlening aanpassen aan de hand van de ontwikkelingen die zich in de praktijk voor doen.

Proactief, met oplossingen die we zelf al voor u bedacht hebben, maar ook reactief, lerend van de problemen die zich in de praktijk al hebben voorgedaan. Onze praktijk is een oplossingen vinden voor de problemen die u tegenkomt in uw praktijk.

Corona in de zorg

Continuïteitsbijdrage

Arbeidsrecht

 

noodpakket-voor-banen-en-economie

  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief