Medisch specialistische zorg

Binnen de medisch specialistische zorg zijn de laatste jaren nogal wat ontwikkelingen gaande.  Denk aan de vorming van grote Federatie Medisch Specialisten (MSB) , verzelfstandiging van vakgroepen, budgetdiscussies bij zelfstandig behandelcentra (ZBC), fusies van ziekenhuizen en maatschappelijke discussie over de vraag of dat wel of niet goed is. En er wordt het nodige verwacht.  Zoals al dan niet vrijwillige sluiting van ziekenhuizen, andere zorgvormen zoals zorghotels en decentralisatie van veel voorkomende zorg naast centralisatie van gespecialiseerde zorg.

Wat doen wij?

Eldermans|Geerts heeft ervaring met al deze onderwerpen en de juridische facetten daarvan. Zo adviseren en begeleiden wij als het gaat om :

Kracht van de regio

Er is een grote behoefte aan de juiste zorg op de juiste plaats. Een ontwikkeling die dat ondersteunt zijn samenwerkingsinitiatieven van zorgaanbieders in de regio.  Wij voorzien dat deze ontwikkeling een grote vaart zal nemen. Een krachtige regionale partij wordt als gesprekspartner serieus genomen door de relevant stakeholders en kan meer bereiken. Dat vergt wel een heldere visie en goede toekomstbestendige afspraken.

Bent u geïnteresseerd in hoe we u van dienst kunnen zijn of wilt u meer weten over onze werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.

  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief