Arbeidsrecht

arbeidsrecht-arbeidsrechtelijke-kwesties-werknemers-werkgevers

Demi van Rossenberg

Advocaat

Ontwikkelingen in het arbeidsrecht

De ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht volgen elkaar in snel tempo op. Voor een werkgever of zzp’er zijn deze veranderingen binnen de arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving niet altijd bij te houden of voelen onlogisch aan. Zoals bijvoorbeeld de verplichting om bij een werknemer met een overeenkomst voor bepaalde tijd, waarvan u de arbeidsovereenkomst wil verlengen en dat mondeling met de werknemer hebt gecommuniceerd, dit ook schriftelijk te doen. Doet u dit niet en besluit de werknemer zelf na ommekomst van de looptijd van het contract voor bepaalde tijd elders te gaan werken, moet u nog een maand salaris extra betalen ook, omdat u niet schriftelijk heeft aangezegd.

 

Specifieke wet- en regelgeving in de zorg

Als advocatenkantoor gespecialiseerd in de zorg zien wij geregeld dat organisaties zich niet bewust zijn van specifieke wet- en regelgeving die op de zorg van toepassing zijn en doorwerken in het arbeidsrecht. Dat kan gaan om specifieke bepalingen in een CAO, op grond waarvan qua arbeidsvoorwaarden niet afgeweken mag worden (ook niet ten gunste van de werknemer!) van hetgeen als zodanig in de CAO is opgenomen, maar ook om de aanvullende verplichtingen, zoals de verplichting om een ontslag wegens disfunctioneren te melden bij IGJ.  En wat te denken van de maximale hoogte van zowel het salaris als de ontslagvergoeding op grond van de Wet Normering Topinkomens?

 

Wet DBA, schijnzelfstandigheid

Ook ten aan zien van de Wet DBA en het wijzigen van het handhavingsmoratiorium van de belastingdienst is veel te doen. Wanneer is nog sprake van een zzp’er en wanneer is er toch sprake van een fictief dienstverband?

 

Advies

Naast advies over het inrichten van uw organisatie en contracten in het licht van de Wet DBA kunnen onze advocaten u ook adviseren / bijstaan bij andere onderdelen van het arbeidsrecht, zoals:

  • het opstellen en/of beoordelen van arbeidscontracten, personeelsreglement etc.;
  • het opstellen en/of beoordelen van een concurrentiebeding of relatiebeding;
  • procedures bij de kantonrechter of het UWV;
  • het opstellen en/of beoordelen van een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst;
  • het treffen van een minnelijke regeling;
  • arbeidsongeschiktheidsproblemen;
  • vraagstukken in het kader van overgang van onderneming, reorganisaties, CAO-perikelen en medezeggenschapskwesties.

Meer weten?

Onze advocaten en juristen zijn gespecialiseerd in het arbeidsrecht in de zorg. Wij beschikken over de kennis en ervaring die u nodig heeft. Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze gespecialiseerde medewerkers.

Specialisten over dit onderwerp

Gerelateerde items