Zorgseminar: Startups in de zorg

16 juni 2019

De ontwikkelingen in de zorg, de marktgroei en het ondernemerschap van vele zorgverleners zorgen voor nieuwe aanbieders op de markt. Vaak wordt klein begonnen, maar kan een eenmanszaak uitgroeien tot een onderneming met veel personeel. Daarnaast zoeken zorgverleners elkaar ook in samenwerking op. Op onderdelen van zorg worden nieuwe initiatieven ontplooid en in de markt gezet.

Het starten van een zorgonderneming vraagt de nodige voorbereiding en aandacht. Het is niet hetzelfde als het beginnen van een bedrijf buiten de zorg. Voor zorgverleners gelden specifieke regels. Deze regels worden ook gehandhaafd. Daarbij heb je te maken met in- en externe stakeholders. Denk aan een cliëntenraad, raad van toezicht, ondernemingsraad, zorgverzekeraars, gemeenten, toezichthouders. Ieder heeft zo zijn eigen rechten maar ook plichten.

In het seminar “Startups in de Zorg” op 14 januari 2020 informeren wij u over:

  • Structuur van zorgorganisaties (de mogelijkheden en voor- en nadelen);
  • Governancecode Zorg;
  • Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen;
  • Wet toelating zorginstellingen (Wtzi);
  • Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Wanneer heeft u een cliëntenraad nodig en/of een Raad van Toezicht? Wanneer is een toelating nodig op grond van de Wtzi? Aan welke vereisten moet de organisatie voldoen in het kader van de Wkkgz? En welke structuur pas nu bij een startup? Allemaal vragen die tijdens het seminar aan de orde zullen komen.

Onder het motto “Een goede voorbereiding is het halve werk” nodigen wij u van harte uit om dit seminar bij te wonen.

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 14 januari 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers zijn Claudia Zwetsloot en Elize Breugem. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Zorgseminar 14 januari 2020 - Startups in de zorg
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief