Webinar Polisvoorwaarden 2021: de belangrijkste wijzigingen

13 januari 2021

Naast de contracten die tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders worden gesloten, worden de afspraken die zorgverzekeraars met hun verzekerden maken steeds belangrijker voor zorgaanbieders. In de polisvoorwaarden of verzekeringsvoorwaarden wordt namelijk geregeld wanneer een verzekerde recht heeft op (de vergoeding van kosten van) zorg en steeds vaker merken wij dat verzekeraars daar beperkingen in opnemen. Denk daarbij aan voorafgaande toestemming, verwijzingen en beperking in wie de zorg mag leveren. Daarnaast worden er in de polisvoorwaarden steeds vaker bepalingen opgenomen die specifiek gericht zijn op de zorgverleners.

De ervaring leert dat verzekerden niet altijd even goed op de hoogte zijn van de voorwaarden die daarin zijn opgenomen. Van zorgaanbieders wordt daarom verwacht dat zij op de hoogte zijn van de voorwaarden en beperkingen. Is dat wel terecht?

Eldermans|Geerts organiseert op 21 januari 2021 een kosteloos webinar waarin u wordt bijgepraat over de polisvoorwaarden 2021. Hiermee kunt u goed het nieuwe jaar starten!

Tijdens dit webinar wordt er stilgestaan bij uw rechten en plichten en komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat zijn de belangrijke wijzigingen per 2021?
  • Welke plichten heb ik als zorgaanbieder?
  • Welke ruimte hebben verzekeraars om voorwaarden te stellen in de polisvoorwaarden?
  • Wat betekent het als zorg wordt verleend die niet aan de polisvoorwaarden voldoet?

Zorgseminars gemist?

Helaas heeft dit zorgseminar al plaatsgevonden. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief