Zorgseminar: Polisvoorwaarden in de praktijk

1 december 2019

Naast de contracten die tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders worden gesloten, worden de afspraken die zorgverzekeraars met hun verzekerden maken steeds belangrijker voor zorgaanbieders. In de polisvoorwaarden of verzekeringsvoorwaarden wordt namelijk geregeld wanneer een verzekerde recht heeft op (de vergoeding van kosten van) zorg en steeds vaker merken wij dat verzekeraars daar beperkingen in opnemen. Denk daarbij aan voorafgaande toestemming, verwijzingen en beperking in wie de zorg mag leveren. Daarnaast worden er in de polisvoorwaarden steeds vaker bepalingen opgenomen die specifiek gericht zijn op de zorgverleners.

De ervaring leert dat verzekerden niet altijd even goed op de hoogte zijn van de voorwaarden die daarin zijn opgenomen. Van zorgaanbieders wordt daarom verwacht dat zij op de hoogte zijn van de voorwaarden en beperkingen. Is dat wel terecht?

Eldermans|Geerts organiseerde op 10 december 2019 een kosteloos seminar waarin u kon worden bijgepraat over de polisvoorwaarden in de praktijk.

Tijdens dit seminar werd stilgestaan bij uw rechten en plichten en er kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Welke plicht heb ik als zorgaanbieder?
  • Welke ruimte hebben verzekeraars om voorwaarden te stellen in de polisvoorwaarden?
  • Wat betekent het als zorg wordt verleend die niet aan de polisvoorwaarden voldoet?

Daarnaast gaven wij aan de hand van enkele voorbeelden inzicht in waar u op moet letten en wat dit betekent voor 2020!

Datum en aanmelden

Het seminar vond plaats op 10 december 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers waren Céline Peersman en Karik van Berloo.

Zorgseminar gemist?

Helaas heeft dit seminar al plaatsgevonden. Niet getreurd, Eldermans|Geerts organiseert het hele jaar door zorgseminars. Bekijk hier het overzicht met alle aankomende zorgseminars.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief