Zorgseminar: Polisvoorwaarden in de praktijk

1 december 2019

Naast de contracten die tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders worden gesloten, worden de afspraken die zorgverzekeraars met hun verzekerden maken steeds belangrijker voor zorgaanbieders. In de polisvoorwaarden of verzekeringsvoorwaarden wordt namelijk geregeld wanneer een verzekerde recht heeft op (de vergoeding van kosten van) zorg en steeds vaker merken wij dat verzekeraars daar beperkingen in opnemen. Denk daarbij aan voorafgaande toestemming, verwijzingen en beperking in wie de zorg mag leveren. Daarnaast worden er in de polisvoorwaarden steeds vaker bepalingen opgenomen die specifiek gericht zijn op de zorgverleners.

De ervaring leert dat verzekerden niet altijd even goed op de hoogte zijn van de voorwaarden die daarin zijn opgenomen. Van zorgaanbieders wordt daarom verwacht dat zij op de hoogte zijn van de voorwaarden en beperkingen. Is dat wel terecht?

Eldermans|Geerts organiseert op 10 december 2019 een kosteloos seminar waarin u wordt bijgepraat over de polisvoorwaarden in de praktijk.

Tijdens dit seminar wordt stilgestaan bij uw rechten en plichten en zullen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde komen:

  • Welke plicht heb ik als zorgaanbieder?
  • Welke ruimte hebben verzekeraars om voorwaarden te stellen in de polisvoorwaarden?
  • Wat betekent het als zorg wordt verleend die niet aan de polisvoorwaarden voldoet?

Daarnaast zullen wij aan de hand van enkele voorbeelden inzicht geven waar u op moet letten en wat dit betekent voor 2020!

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 10 december 2019 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers zijn Céline Peersman en Karik van Berloo. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Zorgseminar 10 december 2019 - Polisvoorwaarden in de praktijk
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief