Seminar implementatie van de AVG voor zorgaanbieders

15 mei 2018

Voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hoeft niet ingewikkeld te zijn

Het kan u niet zijn ontgaan zijn dat vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing op alle bedrijven, dus ook zorgaanbieders. Vanwege alle aandacht in de media gaan veel zorgaanbieders zich pas nu met de AVG bezighouden.

Natuurlijk is het niet zo dat op 25 mei 2018 de wereld vergaat als de AVG in uw organisatie nog niet goed geïmplementeerd is. Maar blijven werken zonder de AVG te implementeren is hetzelfde als rijden in een auto waarvan de APK is verlopen. Risico op schade wegens gebrekkig onderhoud en risico op boete.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangekondigd wel te gaan controleren, ook in het MKB. Wie niets met de AVG gedaan zal bij controle – of een incident –  streng worden aangepakt. Heeft u al stappen gezet, ondanks dat zaken voor verbetering vatbaar zijn, dan zult u naar verwachting wel de gelegenheid krijgen dat alsnog te herstellen.

Uiteraard heeft de Autoriteit Persoonsgegevens niet de capaciteit om iedere organisatie in Nederland te gaan controleren en is het de verwachting dat kleinere organisaties pas in een veel later stadium ‘aan de beurt’ zullen zijn. Maar als zich een incident voordoet, dan zal de Autoriteit Persoonsgegevens wel kijken of u alles op orde had. Dus ook voor kleinere zorgaanbieders reden genoeg om alsnog de zaken op orde te hebben.

Al enige tijd geven wij korte seminars over de AVG. Deze worden erg enthousiast ontvangen en – dat is nog belangrijker – zorgaanbieders krijgen daardoor weer grip op de materie. Het seminar heeft een praktische insteek en voorziet in standaard documenten om te implementeren en die ter plekke kunnen worden ingevuld aan de hand van ieders situatie of branche. Geen eindeloze vragenlijsten waarna u alsnog zelf documenten moet gaan samenstellen, maar een totaalplaatje waarbij u na afloop van het seminar niet alleen begrijpt wat uw verplichtingen zijn, maar u ook beschikt over tools om in overeenstemming met de AVG te handelen.

Reacties waren:

Oh, dus het valt eigenlijk allemaal wel mee.

Heerlijk dat jullie het voor ons zo makkelijk maken.

Ik ben in 2 uurtjes helemaal op de hoogte en heb alle documenten die ik nodig heb en toegespitst op mijn zorgdiscipline, fantastisch.

 

Seminar implementatie AVG voor zorgaanbieders

Het is goed om te beseffen dat 25 mei 2018 niet een meetmoment is waarna u het niet meer kunt regelen. Mocht u (nog) niet alles op orde hebben, kom dan naar ons seminar (en neem gerust uw laptop mee om ter plekke de documenten die behandeld worden aan uw praktijk aan te passen).

avg fg standaard document verwerkersovereenkomst privacyverklaring toestemmingsformulier datalekregister verwerkingsregister handleiding zorgaanbieder zorg

Aanmelden voor het seminar kan via onderstaand formulier.  De kosten bedragen € 245,= ex btw. Voor zorgaanbieders die bij ons zijn aangesloten voor het zorgmakelaarschap geldt een gereduceerd tarief. Mocht u daar vragen over hebben of interesse hebben in onze diensten als zorgmakelaar, neem dan gerust contact met ons op.

Fout: Contact formulier niet gevonden.


Standaard documenten voor implementatie AVG

Indien u alleen de standaard documenten voor implementatie van de AVG voor zorgaanbieders wil bestellen kan dat ook. De kosten daarvan bedragen € 149,= ex btw. Wij raden evenwel aan het seminar te volgen, aangezien dat een veel beter inzicht geeft in uw verplichtingen en duidelijk maakt dat het allemaal wel mee valt. Uiteraard krijgt u ook bij het seminar de standaard documenten toegezonden.


Locatie

‘The Lodge’

Eldermans|Geerts Advocaten
Driebergseweg 16c
3708 JB Zeist
030-2332218

[mappress mapid=”1″]
Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief