Kennisseminar: Zorginkoopbeleid Wet langdurige zorg 2025

1 januari 2024

Kennisnemen van het inkoopbeleid voor de langdurige zorg is onontbeerlijk als zorgaanbieders in aanmerking willen komen voor een overeenkomst met het zorgkantoor voor het leveren van langdurige zorg. Als niet aan alle daarin genoemde voorwaarden wordt voldaan, is de kans namelijk groot dat er een afwijzing volgt.

In 2023 is een landelijke visie gepubliceerd door Zorgverzekeraars Nederland (ZN), alsook een (vaak meerjarig) regionaal inkoopbeleid door alle zorgkantoren afzonderlijk. De landelijke visie vormt het uitgangspunt voor het regionaal inkoopbeleid van de zorgkantoren. In het regionaal inkoopbeleid wordt onder andere aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen de langdurige zorg en verschillende doelen voor de komende jaren, maar ook de voorwaarden voor een overeenkomst. Hiermee is het regionaal inkoopbeleid, in tegenstelling tot voorgaande jaren, het belangrijkste document voor zorgaanbieders die willen deelnemen aan de inkoopprocedure om een overeenkomst met het zorgkantoor te bemachtigen of die gecontracteerd willen blijven.

Tijdens het kosteloze online kennisseminar op 11 juni 2024 staan wij stil bij de belangrijkste punten uit het inkoopbeleid, alsook eventuele aanvullingen / ontwikkelingen voor 2025. Moet er bijvoorbeeld nog een statutenwijziging doorgevoerd worden en is de Governancecode Zorg 2022 wel geïmplementeerd? En heeft u een cliëntenraad, als dat voor u verplicht is? Wat moet er precies allemaal geregeld worden?

In dit kennisseminar informeren wij u over:

  • Belangrijkste punten inkoopdocumentatie;
  • Belangrijkste punten per zorgkantoor;
  • Andere tips en tricks over de contractering, waarbij er ook gelegenheid is om uw praktijkvragen te stellen.

Bent u als zorgaanbieder van plan in te schrijven voor een Wlz-overeenkomst voor 2025? Dan mag u dit seminar niet missen.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt digitaal via Zoom plaats op 11 juni 2024 om 15:00 uur. Spreker is Elize Breugem.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Kennisseminar 11 juni 2024 - Zorginkoopbeleid Wet landurige zorg 2025
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief