Kennisseminar: Wonen en zorg

18 februari 2023

Scheiden van Wonen en Zorg, een veelgehoorde term. Bij het scheiden van wonen en zorg is de organisatie van wie een cliënt de woning huurt vaak niet dezelfde organisatie als waarvan de cliënt de zorg ontvangt. De woningcorporaties moeten zich immers concentreren op het verhuren van woningen en de zorgorganisatie op de zorg voor cliënten.

Hoewel dit duidelijk lijkt, zijn er veel grijze gebieden en mogelijke complicaties. Zo doen zich in de praktijk veel situaties voor waarin een bewoner zich onttrekt aan zorg of veel overlast veroorzaakt, maar zich kan beroepen op huurbescherming. De huur duurt voort, terwijl de zorg wél kan worden beëindigd. Tijdens dit webinar wordt stilgestaan bij de jurisprudentie omtrent huurbescherming in huur/zorgrelaties en andere perikelen in de praktijk.

Verder wordt in dit webinar ingegaan op de juridische aspecten van de verschillende huurregimes, de rol van een zorginstelling als verhuurder en als huurder/onderverhuurder en de (on)mogelijkheid van een koppelverkoopbeding tussen woningcorporatie en zorginstelling.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt digitaal plaats op 14 november 2023 om 15:00 uur. Sprekers zijn Vivian Slotboom en Demi van Rossenberg.

Aanmelden voor het webinar doet u door het onderstaande formulier in te vullen.

Kennisseminar 14 november 2023 - Wonen en zorg
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

 

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief