Zorgseminar: de Wtza en AWtza

3 juli 2020

Op 11 februari 2020 heeft de Tweede Kamer de wetsvoorstellen Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en de Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (AWtza) aangenomen. Deze nieuwe wetten zullen, wanneer in werking getreden, diverse nieuwe verplichtingen met zich mee brengen ten opzichte van de op dit moment geldende Wet Toelating Zorginstelling (WTZi).

De Wtza heeft een breder toepassingsbereid dan de huidige WTZi, waardoor meer zorgaanbieders hieronder zullen vallen. De kern van de Wtza is de nieuwe meldplicht voor alle zorgaanbieders, zodat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) meer zicht krijgt op de Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz-zorg). Ook geldt er een vergunningsplicht voor een bepaalde groep zorgverleners. Opvallend is dat de Wtza zowel bepalingen voor nieuwe, als voor bestaande zorgaanbieders heeft opgenomen. Voor een grote groep zorgaanbieders is het dus zeker relevant op de hoogte te zijn van de bepalingen in de Wtza.

In dit zorgseminar op 11 mei 2021 zullen wij bespreken welke veranderingen de zorgaanbieders kunnen verwachten. Daarbij gaan wij in ieder geval in op:

  • Doel van de nieuwe wet;
  • Meldplicht nieuwe / bestaande zorgaanbieders;
  • Toelatingsprocedure nieuwe / bestaande zorgaanbieders;
  • Verhouding met de bestaande WTZi;
  • Controle en toezicht op de Wtza.

Datum en aanmelden

Het seminar vindt plaats op 11 mei 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur in The Lodge, het bijgebouw bij ons kantoor aan de Driebergseweg 16C (3708JB) te Zeist. Sprekers zijn Céline Peersman en Elize Breugem. Deelname is kosteloos*, maar de plaatsen zijn beperkt.

Coronamaatregelen

Tijdens deze middag worden de coronamaatregelen in acht genomen. De zaal is zo ingericht dat 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Aanmeldformulier

Zorgseminar 11 mei 2021 - Wtza / AWtza
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het zorgseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

*Onze kennisseminars zijn populair en het aantal inschrijvingen overtreft vaak de beschikbare plaatsen. In dat geval werken wij met een wachtlijst. Heeft u zich ingeschreven, maar bent u toch verhinderd, laat u ons dat dan drie dagen van te voren weten, dan kunnen wij iemand van de wachtlijst plaatsen. Degene die zich aangemeld heeft, maar zonder tijdige afmelding niet komt, sturen wij een factuur van € 40,- welke wij doneren aan Hospice Heuvelrug in Zeist.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief