Webinar: de Wtza en AWtza

3 juli 2020

Op 11 februari 2020 heeft de Tweede Kamer de wetsvoorstellen Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en de Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (AWtza) aangenomen. Deze nieuwe wetten zullen, wanneer in werking getreden, diverse nieuwe verplichtingen met zich mee brengen ten opzichte van de op dit moment geldende Wet Toelating Zorginstelling (WTZi).

De Wtza heeft een breder toepassingsbereid dan de huidige WTZi, waardoor meer zorgaanbieders hieronder zullen vallen. De kern van de Wtza is de nieuwe meldplicht voor alle zorgaanbieders, zodat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) meer zicht krijgt op de Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz-zorg). Ook geldt er een vergunningsplicht voor een bepaalde groep zorgverleners. Opvallend is dat de Wtza zowel bepalingen voor nieuwe, als voor bestaande zorgaanbieders heeft opgenomen. Voor een grote groep zorgaanbieders is het dus zeker relevant op de hoogte te zijn van de bepalingen in de Wtza.

In dit online webinar op 11 mei 2021 zullen wij bespreken welke veranderingen de zorgaanbieders kunnen verwachten. Daarbij gaan wij in ieder geval in op:

  • Doel van de nieuwe wet;
  • Meldplicht nieuwe / bestaande zorgaanbieders;
  • Toelatingsprocedure nieuwe / bestaande zorgaanbieders;
  • Verhouding met de bestaande WTZi;
  • Controle en toezicht op de Wtza.

Het online webinar vindt plaats op 11 mei 2020 van 16.00 uur tot 18.00 uur. Sprekers zijn Céline Peersman en Nina Amini Abyaneh. Deelname is kosteloos.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Selecteer een geldig formulier

Als u zich aanmeldt voor het webinar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende seminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief