MENUMENU
Eldermans | Geerts Advocaten
Juridisch specialist voor de zorg

Spreekuur disfunctioneren

Op het gebied van HR is een disfunctionerende werknemer voor u als werkgever één van de lastigste situaties. In welk geval is er nu echt sprake van een werknemer die niet goed functioneert? Wanneer moet er wat aan worden gedaan en wat wordt er precies van de werkgever verwacht? Er zijn wel algemene regels, maar veel hangt af van alle omstandigheden van het individuele geval. Dat maakt het juist zo lastig.

Disfunctioneren als ontslaggrond

Met de komst van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid) in 2015 is het er niet makkelijker op geworden, integendeel. Disfunctioneren is nu wel als aparte ontslaggrond in de wet opgenomen, maar om die ontslaggrond aan te tonen gelden nagenoeg dezelfde eisen als voorheen.

Waarom is de ontslaggrond “disfunctioneren” zo lastig?

Bij ontslaggronden zoals bedrijfseconomisch ontslag en ontslag na twee jaar ziekte, is het vrij eenvoudig om vast te stellen of er genoeg onderbouwing is voor die gronden. Bij de grond disfunctioneren is dat niet eenvoudig. Daarom worstelen zoveel werkgevers ook met deze problemen en verergert de situatie alleen maar door niets te doen of de verkeerde acties te ondernemen. En voor veel werkgevers blijft het een grote opgaaf om een werknemer op zijn functioneren aan te spreken.

Hoe kan een positieve uitkomst bereikt worden?

Een grondige kennis van de regels over ontslag bij disfunctioneren en veel ervaring met disfunctioneertrajecten en procedures hierover, is eigenlijk vereist om een goed resultaat te bereiken. Een goed resultaat kan zijn dat de werknemer uiteindelijk wel weer goed functioneert. Of dat de werknemer ander passend werk op een goede wijze uitvoert. Of dat er op een passende wijze afscheid is genomen van de werknemer zonder onnodige kosten en inspanningen.

Donderdagmiddag: spreekuur disfunctioneren

Om u als werkgever te ondersteunen en te begeleiden bij dit proces, biedt Eldermans| Geerts haar diensten aan om u te ontzorgen. Als u informatie wilt of wilt overleggen met ons over een probleem met een disfunctionerende werknemer, dan kunt u ons kosteloos bellen op het spreekuur disfunctioneren. Dit spreekuur wordt elke donderdagmiddag gehouden tussen 13:30 en 16:00 uur. U kunt dan al uw vragen bij ons stellen over disfunctioneren via het telefoonnummer  030-2332218. Wij zorgen dan dat u één van onze specialisten aan de lijn krijgt, die een ruime ervaring heeft op het gebied van arbeidsrecht.

Betekent dit dat u ons op andere dagen niet kunt bellen? Natuurlijk niet. U kunt ons elke werkdag gerust bellen met vragen over disfunctioneren of andere zaken. Maar op donderdag tussen 13:30 en 16:00 uur zorgen wij er voor dat er twee juristen bij de telefoon zitten en die tijd vrijhouden om uw vragen te beantwoorden. En mochten alle lijnen onverhoopt toch bezet zijn, dan bellen we u dezelfde dag terug.

Wilt u ons bellen op donderdag tussen 13:30 en 16:00 uur?
Belt u ons dan via het telefoonnummer: 030 2332218.

Zet een belafspraak voor het spreekuur in uw agenda:
> Belafspraak – Donderdag 7 februari 2019 – 13:30 – 16:00 uur.
> Belafspraak – Donderdag 14 februari 2019 – 13:30 – 16:00 uur.
> Belafspraak – Donderdag 21 februari 2019 – 13:30 – 16:00 uur.
> Belafspraak – Donderdag 28 februari 2019 – 13:30 – 16:00 uur.

  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief