Samenwerkingstest

Als zorgondernemer kan het haast niet anders dan dat u zo nu en dan de mogelijkheid onderzoekt om samen te werken met anderen. Mogelijk doet u dit zelfs al. Of misschien neemt u deel aan een regionaal overleg waarin u met anderen spreekt over ontwikkelingen, kansen of gedeelde zorgen binnen uw sector. Het mededingingsrecht komt bij al deze contacten om de hoek kijken. Waar de regels precies de grens leggen is in de praktijk vaak moeilijk te bepalen.

Om u hierbij te helpen hebben wij een tool ontwikkeld. Via deze tool (vragenlijst) kunt u als zorgaanbieder meer inzicht krijgen in de vraag of u als ondernemer risico’s loopt in het licht van het mededingingsrecht. Specifiek is deze tool gemaakt voor zorgaanbieders die informatie met elkaar delen bijvoorbeeld omdat zij samen zorg aanbieden of de mogelijkheid daartoe onderzoeken, omdat zij in het kader van integrale bekostiging samen moeten onderhandelen, of omdat zij simpelweg van elkaar willen leren.

Doe de samenwerkingstest

Deze tool ziet niet op informatie die zorgaanbieders delen met het oog op het verdelen van markten of het maken van prijsafspraken. Voor deze gedragingen geldt dat deze vrijwel altijd in strijd zijn met het kartelverbod. Daarnaast is in deze tool geen rekening gehouden met de zogeheten bagatelvrijstelling die voor samenwerkingsverbanden bestaande uit (maximaal 8) kleine ondernemers geldt. Wilt u vrijblijvend onderzoeken of u met uw contacten met andere zorgondernemers risico’s loopt in verband met de mededingingsregels? Doe de samenwerkingstest!


 

  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief