Kennisseminar: Duurzaamheid in de zorg: waar moeten wij allemaal rekening mee houden?

6 juli 2022

Duurzaamheid is een hot item, ook in de zorg. Er is flink wat regelgeving op dit terrein. Denk aan de Omgevingswet, Klimaatwet, Woningwet, Wet Mileubeheer, Wet Natuurbescherming, Energiewet, Regionale Energie Strategie (RES). Ook voor zorginstellingen is deze regelgeving relevant. En er is meer op komst. Diverse Europese regels gelden al of moeten door Nederland worden omgezet naar nationale wetgeving. Waar moet u allemaal rekening mee gaan houden? En in welk tempo gaat dit?

In dit kennisseminar staan wij stil bij de achtergrond van de regels die thans ontwikkeld zijn en in ontwikkeling zijn. En hoe de Europese regels zich verhouden tot Nederlandse wetgeving. Wij gaan uitvoerig in op het begrip ESG. Maar ook op de wijze waarop dit in jaarverantwoording moet zijn neergelegd en welke eisen inmiddels zorgverzekeraars en zorgkantoren stellen aan duurzaamheidsinitiatieven.

Wij gaan ook in op de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die eisen stelt aan de verslaglegging van organisaties op het gebied van duurzaamheid. Dat is op dit moment voor een organisaties van belang, maar in de toekomst zal dit ook voor kleinere organisaties gaan spelen.

Elke zorgorganisatie doet er verstandig aan zich voor te bereiden op eisen die worden gesteld in het kader van de duurzaamheid. Met dit kennisseminar worden een aantal hoofdlijnen geschetst.

Datum en aanmelden

Het kennisseminar is kosteloos en vindt plaats op 14 februari 2023 vanaf 16.00 uur. Sprekers zijn Lex Geerts en Demi van Rossenberg. Deelname is kosteloos.

Wij organiseren dit kennisseminar gelijktijdig digitaal én in onze seminarruimte achter ons kantoor aan de Driebergseweg 16C, 3708 JB Zeist. In het aanmeldformulier kunt u aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat: digitale aanwezigheid of fysieke aanwezigheid in Zeist. Afhankelijk van de aanmeldingen en de opgegeven voorkeuren kunnen wij besluiten het kennisseminar geheel online te verzorgen.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden.

Kennisseminar 14 februari 2023 - Duurzaamheid in de zorg: waar moeten wij allemaal rekening mee houden?
Wilt u fysiek of digitaal aanwezig zijn bij dit kennisseminar?
Bent u werkzaam bij een zorgorganisatie? *
Akkoord *

Als u zich aanmeldt voor het kennisseminar dan meldt u zich ook automatisch aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over aankomende kennisseminars en interessant nieuws in de zorg.

Deel dit verhaal:

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact met ons op via:

030-2332218
post@eldermans-geerts.nl

Belangrijk zorgnieuws ontvangen?

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief met juridisch nieuws over de zorg.
Aanmelden
  • Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Wilt u op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen en veranderingen op juridisch gebied? Via onze nieuwsbrief krijgt u automatisch de laatste nieuwtjes via de e-mail toegestuurd.
  • Inschrijven nieuwsbrief